2021. március 2., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ha már a férfias típusú ruhadaraboknál tartunk, a kosztüm és a zakó után vegyünk számba egy idén ismét nagyon divatos ruhadarabot, a FÉRFIAS MELLÉNYT, mely fontos kelléke lehet ruhatá-runknak.

Ha a férfias mellényről beszélünk, Kate Moss jut eszünkbe, aki 2005-ben a Glastonbury fesztiválon sikerrel népszerűsítette ezt a szokatlan ruhadarabot, mikor is fekete, férfias típusú mellényét szürke forrónadrággal, széles, bohó típusú csípőövvel és gumicsizmával társítva keltett szenzációt. 

A férfias mellény idén ismét a topon van, és könnyen társítható többféle ruhadarabbal, akár magára, akár réteges öltözködés esetén.

Aki szereti a kösztümöt, viseljen HÁROM DARABBÓL állót, melyben a nadrághoz és blézerhez vagy zakóhoz mellény is tartozik. A mellényt vehetjük ingre, és vehetünk rá egy azonos színű ballonkabátot is, vagy a felső helyett viseljük csak egyszerűen a mellényt.

Ez erőteljes megjelenést kölcsönöz, melyhez nem szükséges más kiegészítő.

A ’70-es évek BOHÓ CHIC szellemében viseljük a férfias mellényt laza, lenge ingek fölé szoknyanadrággal, trapéz nadrággal és többsoros nyakékekkel.

Aki kedveli a RÉTEGES öltözködést, iktassa be a mellényt is a rétegek közé. Főleg a nonkonformista, ötletes társítások a menők ezúttal.

Aki szereti a MINTÁS anyagokat, egyszínű helyett válasszon nemcsak mintás mellényt, hanem hozzá találó mintás ruhadarabokat is. Így meglepő kombinációkat érhet el, ha szeretne a figyelem középpontjába kerülni. 

Ha már a férfias ruhadaraboknál tartunk, említsük meg a RÖVIDNADRÁGOT is, mely férfisportöltözékből divatos darabbá lépett elő.


Ez a kényelmes nyári ruhadarab immár nemcsak sportos vagy tiné-dzserviselet, hanem a mindennapi, az irodai öltözék, szabadidőruha részeként, vagy egy elegáns vacsorára is felvehető. Ha a nyári szezonban a KOSZTÜM nadrágját rövidnadrággal helyettesítjük, nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lesz a megjelenésünk. Zakóval, klasszikus fehér inggel, lapos talpú papucscipővel még a munkahelyre, irodába is felvehetjük.

Aki a szafari stílusú öltözéket kedveli, viseljen sokzsebes rövidnadrágot trikóanyagból készült majóval, „bucket hat” (vödör) kalappal, és a dzsungelben fogja érezni magát.

A nyári tengerparti kiruccanásra a legkényelmesebb a kötött trikóanyagból készült csíkos rövidnadrág. Ez legjobban egy felhasított toppal, óriásfülbevalóval és lapos talpú könnyű cipővel talál.

Aki szereti a lezser, derekat kihangsúlyozó nadrágot, válasszon PAPÍRZACSKÓ-DEREKÚ rövid-nadrágot, melyet társíthat virágmintás inggel, férfias típusú mellénnyel és bohó stílusú, hegyes, felkunkorodó orrú papuccsal.

Ha a fesztiválokra emlékeztető MINTÁS rövidnadrágot választunk, melyet ujjatlan, magasított vállú pólóval és sportcipővel viselünk, nyugodtan indulhatunk a laza, hétvégi baráti találkozóra.

A farmerkedvelők viseljenek klasszikus, a divatból soha ki nem menő FARMER rövidnadrágot, főleg trikóanyagból készült pólóval és hegyes  vagy négyszögletes orrú papucscipővel.

Szintén a férfias típusú viseletre emlékeztetnek a KHAKI ruhadarabok, mivel ez katonai, illetve terepjáró vagy a vadászok öltözetéből ihletett színárnyalat. Kicsit meglepő, hogy a színes helyett ilyen darabok is divatosak nyáron, viszont ez praktikus, sokoldalú szín, sok más színnel társítható. Ha a khakit pasztellárnyalatú színekkel viseljük, nyári színné változik. Például ha egy khaki nadrághoz rózsaszín selyemblúzt veszünk, megjelenésünk elegáns és nagyon divatos lesz.

Ne gondoljunk arra, hogy a TELJES KHAKISZÍNŰ RUHÁZAT csak hegyi kirándulásra alkalmas. Ha a megfelelő darabokat választjuk, városi viseletté alakul. Ilyen lesz, ha egy „baggy”, azaz zsákocska típusú khaki nadrághoz baby doll jellegű blúzt és aranyos fülbevalót viselünk.

Ha a khakiszínű ruhadarabunk overall, melyhez aranyos nyakéket teszünk, és aranyos szandált húzunk, meggyszínű rúzzsal és rendetlen frizurával társítjuk, a tengerparton vagy a városban töltött romantikus nyári estékre emlékeztető kinézetünk lesz.