2021. március 2., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A nyár az év legkedveltebb része, nemcsak a meleg időjárás, a strand- és szabadságszezon miatt, hanem azért is, mert ebben az időszakban van lehetőségünk a legkönnyebben, legkellemesebben öltözni. Nézzük meg, hogy idénre milyen alapdarabokra van szükségünk ahhoz, hogy ne csak kényelmes legyen a ruházatunk, hanem divatos is.A kényelem szempotjából a könnyű, KÖTÖTT ANYAGOKBÓL készült ruhadarabok állnak az első helyen. Ezek a 90-es évekre emlékeztető minimalista darabok: a klasszikus rövid ujjú póló, a majó típusú pólók, a könnyű, kötött felsők vagy ruhák, melyek pamutból, viszkózból vagy selyemből készültek.

A második helyen az egyik legmerészebb idei irányzatot az ÁTTETSZŐ ANYAGOKBÓL készült ruhadarabok képezik. Ezúttal ez egyfajta játék a textúrákkal és egymásra alkalmazott darabokkal, melyeknek sokfélesége, összhatása a kreativitáson múlik. Idén főleg az ORGANZA topok, ruhák, szoknyák a divatosak. Ezeket általában nem magára, hanem különböző más ruhadarabok fölött illik viselni, amelyeknek a megválasztása nem mindig a legkönnyebb feladat. Az áttetsző ruha, blúz alá vehetünk egy ugyanolyan, selyemből készült darabot, a bátrabbak többrétegű áttetsző darabokat is viselhetnek, sőt elég, ha egy bodyt vagy egy melltartó-nadrág (bugyi) együttest veszünk alá, hogy minél több látsszon a bőrből.

Egy visszafogottabb, casual megjelenést úgy alakíthatunk ki, ha pléldául egy trikó és egy farmernadrág együttes fölé átlátszó ruhát veszünk.

Ahhoz, hogy az áttetsző ruhadarabok megfelelőképpen érvényesüljenek, alkalmazzunk hozzájuk diszkrét kiegészítőket.

A NARANCSSÁRGA szín tavaly nyári sikere után most ismét a topon van. A trópusi narancssárga-árnyalatok minden öltözetnek vidámságot kölcsönöznek, és odavonzanak minden tekintetet. Ez a szín főleg a bátor nők kiváltsága, viszont erősségét enyhíteni lehet semleges színű darabok társításával, mint például egy bézs felső vagy más kiegészítő. Aki viszont kedveli az erős, élénk színeket, nyugodtan társítsa türkiz árnyalatokkal.

Egy másik irányzatot a romantikus BOHÉM STÍLUSÚ öltözékek képezik, melyek a 70-es évek hippikorszakának bohém hangulatára és korszakalkotó fesztiváljaira emlékeztetnek: mint a virágmintás maxiruhák, trapéz nadrágok és trikó topok.

Abban az időben a legdivatosabb anyag a poliészter volt, a kedvenc színek pedig a bézs és a barna. A nők előszeretettel viseltek férfias szabású nadrágokat, bőrkabátot, középhosszú (midi)szoknyát és hozzá csizmát.

A nyár nemcsak meleget jelent, ezért a réteges öltözködéshez szükségünk van átmeneti ruhadarabokra is, amelyeket vékony öltözékünk fölött hordhatunk.

Erre gondolva, először főleg könnyű, szellős darabok jutnak eszünkbe, mint a farmerfelsők, ingek és kimonók, ha viszont egy komolyabb darabot szeretnénk, az nem lesz más, mint a mindig divatos klasszikus ZAKÓ.

Ha a zakót egy LENGE NYÁRI RUHA fölé vesszük, lezser frizurával, óriási fülbevalókkal, magas vagy alacsony sarkú szandállal, megjelenésünk friss lesz.

Amennyiben RÖVIDNADRÁGGAL vagy BERMUDÁVAL viseljük a zakót, és hozzá nyári csizmát húzunk, stílusos megjelenésünk lesz.

Aki kedveli az áttetsző ruhadarabokat, valamint az idei trend legmenőbb divatirányzatát, az alóluk KIVILLANÓ FEHÉRNEMŰ viselését, nyugodtan megszelídítheti megjelenését egy, az öltözék felett viselt zakóval.

Azok számára, akik kedvelik a tetőtől talpig egyszínű KOSZTÜM (kétrészes) viselését, válasszanak inkább élénk színű darabokat, melyeket főleg nagy kalappal és ékszerek nélkül hordjanak.

A bátrabbak viseljék a zakót mint RUHÁT. Erre a célra a legmegfelelőbb egy túlméretezett, neonárnyalatú vagy vidám nyári mintájú darab.

Ha azt magas sarkú szandállal és óriási fülbevalóval társítják, biztosan a figyelem középpontjába kerülnek.