2020. február 20., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szerda délelőtt a Magyar Polgári Párt – országos, megyei és helyi vezetői jelenlétében – megnyitotta nyárádszeredai irodáját a városközpont közelében, a Tűzoltó utcában. 

A párt országos alelnöke, a nyárádszeredai Kátai Attila köszöntőjében elmondta: próbálkoztak már az irodanyitással, de eddig eredménytelenül. Céljuk közel lenni az emberekhez, foglalkozni problémáikkal, ezért is szeretnék, hogy városi és megyei tanácsosaik hetente tartsanak itt egy-egy fogadóórát, amikor a lakosság elmondhatja gondjait, ők pedig képviselhetik az embereket. Az iroda nemcsak a párté, befogadták a Székely Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Ifjak helyi szervezeteit, és itt van a Nyárádszeredáért Egyesület irodája is.

Az MPP a cselekvés pártja, és azért fontos az irodahálózata, hogy minél közelebb legyen a polgárokhoz, akiket képvisel. Le szeretnék bontani a választópolgárok és a politikusok közé épült falakat, az emberek igényeit a képviselők által összegyűjtve szeretnék eljuttatni a megfelelő fórumokhoz. Fontos, hogy jelen legyenek a közösségekben, hogy minden vezető és döntéshozó személyt munkára sarkalljanak, és be tudják vinni a polgári gondolkodásmódot az erdélyi és román politikába. Ha a képviselők jól végzik a dolgukat, nem kerülhet sor az úzvölgyihez hasonló atrocitásokra – mondta el beszédében az MPP országos elnöke, Mezei János, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy a párt Maros megyében is elkezdte az aláírásgyűjtést a Székely Nemzeti Tanács által indított európai nemzeti régiók kezdeményezésének támogatására, így legalább egy éven át utcai sátrakban vagy az MPP-irodákban megkereshetik őket azok, akik aláírnák az ívet. Ugyanúgy a Dan Tănasă elleni aláírásgyűjtés is folytatódik, hogy megteremthető legyen a béke a román és a magyar fél között. Emlékeztetett arra, hogy a pártnak volt egy kezdeményezése a tanügyi törvény kapcsán, mert a román nyelv és irodalom miatt az érettségiző magyar diákok hátrányba kerülnek, és a kezdeményezés visszautasításának hatásai „most ütköznek ki”.

A nyárádszeredai iroda hétköznapokon 9–13 óra között áll az emberek rendelkezésére, ügyfélfogadásra, fogadóórákra, de ha igény lesz rá, tovább is nyitva tartanak. Az iroda nemcsak a nyárádszeredaiaké, hanem az egész Nyárádmentéé, körzeti irodaként működne – tudtuk meg Szűcs Péter irodavezetőtől, aki köszönetét fejezte ki a párt országos vezetőségének, ugyanis mindeddig sem a helyi önkormányzat, sem a pártvezetés nem támogatta a helyi iroda megnyitását. Berki Ferenc megyei MPP-elnök is örömét fejezte ki, amiért a marosvásárhelyi után újabb iroda nyílt a megyében, és elmondta: jövő kedden újraindul a gyulakutai szervezet, hamarosan a szovátai városi szervezet is, és az a céljuk, hogy szeptemberig hat helyi szervezetet alakítsanak újra a Küküllőmentén és a Mezőségen. 

Maros megyében, így Nyárádszeredában is elkezdődött az aláírásgyűjtés az SZNT polgári kezdeményezése támogatására

Fotó: Gligor Róbert László
Kapcsolódó cikkek: