2022. október 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

„A sikeres lovas táborok és lovas bemutatók után ismét egy jó lovas hírrel szolgálunk. Ma Nyárádszereda elnyerte a jogot, hogy részt vegyen a Nemzeti Vágtán, Budapesten!” – jelentette be a hét végén közösségi oldalán Tóth Sándor polgármester.

A Nemzeti Vágta egyik előfutamának számító magyarországi Abonyi Vágtára múlt szombaton került sor, az első alkalommal szervezett rendezvényt és a futamokat a meleg ellenére több ezer érdeklődő szurkolta végig a helyszínen.

A felnőtt versenyzők közül végül négyen jutottak az október 1–2-i döntőbe. A Hősök terén már biztosan ott lesz az első helyen célba érő abonyi Zboray Viktória Vicces nyergében, Farkas Ábel és Tip-Top Nyárádszeredát képviselve, Vámos Mercédesz és Déva Jutka nevű lova Mezőberényből, és a negyedikként végző Krupiczáné Mucsi Enikő Kocsér színeiben. A lovasok ugyanebben a sorrendben jutottak be a döntő futamba, amely végül nagy hajrában, de ugyanezzel a sorrenddel zárult. A Nyárádszeredát képviselő ló neve Tip-Top, 7 éves kanca, fajtiszta magyar félvér, és a Nyárádszeredai Sportklub tulajdona. A lovas ezútal a 19 éves sepsiszentgyörgyi Farkas Ábel volt, jelenleg állatorvostan-hallgató Budapesten. 

Farkas Ábel a második helyről jutott a budapesti döntőbe  

Fotó: abony.hu