2019. április 26., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Maroskeresztúron az idei tanévben nőtt a gyermeklétszám, míg korábban 486, jelenleg összesen 500 óvodás és iskolás tanul a községben – tudtuk meg Albert Zoltán iskolaigazgatótól

Albert Zoltán


Annak érdekében, hogy a kisdiákoknak ne kelljen összevont osztályokban tanulni, évek óta felváltva indítanak előkészítő osztályt a községközpontban és Székelykakasdon. Szeptemberben Keresztúron volt a sor, azelőtt ugyanis Kakasdon indult előkészítő.

– A gyermeklétszám biztosítása érdekében évek óta azt is felvállaltuk, hogy más településekről behozunk gyermekeket. Malomfalváról és Nyárádtőről, illetve Marosvásárhelyről is vannak diákjaink. Idén az iskolabuszunk 78 diákot szállít – tájékoztatott az intézményvezető.

 A kisbusz sofőrje napi kétszáz kilométert tesz meg, reggel 6.45-kor indul, és este 8 órakor fejezi be a műszakot, a maroskeresztúri felső tagozatosok ugyanis délután járnak iskolába. Ha a tanintézet bővítésére vonatkozó pályázat megvalósul, kilenc új termet nyer az épület, így az 5–8.-osok is délelőtti oktatásban vehetnek majd részt – tette hozzá az igazgató. 

Fotó: Nagy Tibor


Albert Zoltán tíz évig egyedül vezette az intézményt, az idei tanévben azonban Velichea Dan Viorel testnevelés szakos tanár személyében aligazgatót neveztek ki a keresztúri iskolába. A fiatal pedagógus ideiglenesen tölti be ezt a tisztséget – tudtuk meg ottjártunkkor.

Albert Zoltán arról is beszámolt, hogy idén tízéves lesz a Maros Megyei Rendőr-felügyelőséggel közösen indított Kis rendőrök című országos projekt, amelyet elsőként Maroskeresztúron ültettek gyakorlatba. Az évfordulós ünnepségre az egykori „kis rendőröket” is meghívják.
Kapcsolódó cikkek:

Budapestről indul a Giro d’Italia 2020-ban

2019-04-15 15:21:16 // -

Most már biztos

Itthon és Budapesten ünnepeltek a szovátaiak

2019-04-14 16:06:45 // Gligor Róbert László

Vidéken is színes programokkal ünnepelték a Maros megyeiek a magyar költészet napját.

Lehet jelentkezni a Só útjára

2019-03-31 15:51:10 // -

Április 13-án, szombaton a 12. alkalommal zajlik