2020. január 25., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Három év után ismét 12 csapat vesz részt a női röplabda A1 osztályban, miután az utóbbi idényekben nem sikerült feltölteni a mezőnyt. Augusztusban úgy tűnt, ismét csak 11 klub sorakozik fel a rajtnál, miután nagy meglepetésre az utóbbi évek egyik sikercsapata, a Bukaresti CSM a klub tevékenységének kényszerű szűkítése miatt megszüntette a női röplabdaszakosztályt. Ezúttal azonban nem maradt betöltetlen hely, mert a bukarestiek helyére beiratkozott az élvonalba az osztályozó tornán harmadik helyen végzett CSO Voluntari.

Úgy tűnik, a marosvásárhelyi klub körüli bizonytalanság ellenére a csapat részvétele nem forog veszélyben, ugyanis a CSM körül kialakult tragikomikus helyzet ellenére a marosvásárhelyi orvosi egyetem mellett működő kiválósági központ struktúráját felhasználva sikerül megmenteni az alakulatot.

A női röplabdabajnokság október 5-én rajtol, a Marosvásárhelyi CSM éppen az újonnan beiratkozott CSO Voluntari otthonában kezd.

A sportági szövetség egyelőre nem tett közzé információkat arról, hogy ez a változás miként befolyásolja a Románia-kupa programját, hiszen a Bukaresti CSM kiemelt volt, és csak a második körben csatlakozott volna. Ilyenként pedig Voluntari mégsem veheti át egyszerűen a helyét, mint a bajnoki programban történt.

Fotó: Nagy Tibor