2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kemény hetek várnak a CSU Marosvásárhely női A1 osztályos röplabdacsapatára, amely a bajnoki mezőnyből egyetlenként maradt még érdekelt a nemzetközi színtéren is, a Challenge-kupában. Mint már említettük, a bajnokság alapszakaszbeli visszavágóinak programját összesűrítették az illetékesek, így a marosvásárhelyiek a szombaton idegenben megnyert nagyszebeni mérkőzés után holnap újabb bajnokit játszanak. Ezúttal a közvetlen rivális Dinamo ellen.

Alexandra Trică


Kemény hetek várnak a CSU Marosvásárhely női A1 osztályos röplabdacsapatára, amely a bajnoki mezőnyből egyetlenként maradt még érdekelt a nemzetközi színtéren is, a Challenge-kupában. Mint már említettük, a bajnokság alapszakaszbeli visszavágóinak programját összesűrítették az illetékesek, így a marosvásárhelyiek a szombaton idegenben megnyert nagyszebeni mérkőzés után holnap újabb bajnokit játszanak. Ezúttal a közvetlen rivális Dinamo ellen. A mérkőzést az teszi érdekessé, hogy 12 forduló után a tabellán harmadik bukarestiek és az őket követő holnapi házigazdák egyaránt 25 pontot számlálnak, így a vendéglátóknak egy győzelem dobogós helyezést jelentene. A találkozót 17 órától játsszák a dr. Pongrácz Antal-teremben.

Ezt megelőzően a marosvásárhelyiek szombaton 3-0 arányú győzelmet arattak idegenben a CSM Nagyszeben ellen. A találkozó szorosabb volt, mint azt a végeredmény sejteti, mert az első két játszmát csak minimális különbséggel húzta be a CSU, a harmadikat viszont már 7 pont előnnyel nyerték. A szebeni mérkőzésen bemutatkozott a csapat új szerzeménye, a galaci illetve konstancai klubokkal bajnoki címeket szerzett és a nemzetközi színtéren is tapasztalt Alexandra Trică.

A besűrűsödő belföldi bajnoki program mellett a csapatra két nagyon kemény Challenge-kupa-mérkőzés is vár a következő hetekben. A sorozat nyolcad-döntőiben a CSU következő ellenfele a jelenleg egyik legkeményebbnek számító török bajnokságban előkelő helyen szereplő Iller Bankasi Ankara lesz, a kettős összecsapás első mérkőzését január 31-én Ankarában játsszák, a visszavágóra egy héttel később Marosvásárhelyen kerül sor.