2020. július 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Még mindig nem sikerült a nyomára bukkanni annak a 8 éves szászrégeni kislánynak, akinek hétfő délután veszett nyoma. Édesanyja elküldte vásárolni a közeli élelmiszerüzletbe, és azóta senki sem látta a gyereket.

Még mindig nem sikerült a nyomára bukkanni annak a 8 éves szászrégeni kislánynak, akinek hétfő délután veszett nyoma. Édesanyja elküldte vásárolni a közeli élelmiszerüzletbe, és azóta senki sem látta a gyereket.

A 8 éves Nădăşan Simona-Nicoleta hétfőn elért az üzletig, ott vásárolt, ám azután mintha a föld nyelte volna el. A kislány 1,50 méter magas, arca ovális, barna szemű és fekete, hullámos, vállig érő haja van, amelyet copfba kötve viselt. Amikor észrevették, hogy nem tér haza az üzletből, édesanyja keresni kezdte, majd két óra elteltével riasztotta a rendőrséget. Ennek már közel négy napja. Ez idő alatt a rendőrök a Vészhelyzeti Felügyelőséggel, a csendőrséggel átfésülték a környéket, az erdőket, valamint a Maros lakhelyük közelében lévő szakaszát, de eddig eredménytelenül. Livia Popa, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője tegnap lapunknak kijelentette, semmiféle arra utaló nyomra nem bukkantak, hogy a kislányt elrabolták volna. Ennek ellenére nevére országos körözést adtak ki.

Általában a nagyobb gyerekek lépnek le

Nemrég az eltűnt gyerekek nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a rendőrség illetékesei kijelentették, Maros megyében az eltűnt gyerekek 95 százaléka önszántából hagyja el az otthonát, menekülnek az otthoni konfliktusoktól. Idén májusig 21 kiskorúnak – ebből 17 lány – veszett nyoma és mindannyian önként mentek el otthonról – derült ki a hatóságok statisztikáiból. Kérdésünkre válaszolva Livia Popa elmondta, szinte alig vannak esetek, amikor kisgyerek tűnik el, általában 12-14 éven felüli fiatalok eltűnését jelentik a szülők.

A lakosság segítségére is számítanak

Akik bármilyen információval tudnak szolgálni a szászrégeni kislány eltűnésével kapcsolatosan, azok a 0265/202-467-es számon a nyomozóosztályt, a 0265/202-300-as számon a Maros Megyei Rendőrség szolgálatos tisztjét értesítsék vagy jelezzék a legközelebbi rendőrőrsön.