2022. december 2., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A NATO líbiai katonai művelete eléri célját, közeledik Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmának vége.


A NATO líbiai katonai művelete eléri célját, közeledik Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmának végejelentette ki hétfőn Várnában Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára.

Rasmussen a NATO parlamenti közgyűlésének ülésén kifejtette, hogy a szervezet műveletei elérik céljukat. Sikerült jelentősen lerombolni azokat az eszközöket, amelyekkel a líbiai vezető népére támad.

„A végéhez közeledik Kadhafi terroruralma. Még a hozzá legközelebb állók is elhagyják vagy menekülnek tőle” – tette hozzá a főtitkár.

Rasmussen szólt arról is, hogy megszületett a döntés egy rakétaelhárító rendszer megteremtéséről. „A döntés megszületett, a következő lépés ennek végrehajtása, a rakétaelhárító rendszer létrehozása és hatékony működtetése” – mondta. Erre a munkára meghívták Oroszországot, mert ez közös veszélyre adandó válasz. „A rendszer sokkal hatékonyabb lesz, ha kicseréljük információinkat az oroszokkal. Az együttműködés megmutatja majd, hogy a rakétaelhárító rendszer nem Oroszország ellen irányul” – közölte Rasmussen.