2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Végül mind a négy negyeddöntős párharc az esélyes csapat győzelmével végződött a kosárlabda Nemzeti Ligában, noha kettőben harmadik mérkőzést is kellett játszani.

Ha a nagyváradiak a Dinamo otthonában elszenvedett, meglepő bukaresti vereség után megrázták magukat, és apelláta nélkül hozták hazai pályán a harmadik meccset, a CFC Argeș igencsak megszenvedett a továbbjutásért, a Craiova elleni harmadik találkozót csak két ponttal nyerve jutott elődöntőbe.

A négy között már három győzelemig játszanak, ezekben az első találkozókon vannak túl. Ha Kolozsvár számára nem okozta a legkisebb gondot sem az összes centerét sérülés miatt nélkülözni kénytelen CFC Argeș, a Nagyvárad – Voluntari sorozat az utóbbi idegenbeli sikerével indult. Emlékezzünk, Nagyvárad az alapszakasz utolsó fordulójában, Voluntari-ban aratott sikerével vette el mostani ellenfelétől a pályaelőnyt. Ebben a párharcban így még bármi megtörténhet.


Fotó: a Nagyváradi CSM közösségi oldalaEredményjelző

Kosárlabda Nemzeti Liga, felsőházi rájátszás:

* negyeddöntő (két győzelemig tartó párharcok): Nagyváradi CSM – Bukaresti Dinamo 79:46 (2-1), CFC Argeș Pitești – SCM U Craiova 75:73 (2-1)

* elődöntő (három győzelemig tartó párharcok): Kolozsvári U-BT – CFC Argeș Pitești 98:73 (1-0), Nagyváradi CSM – CSO Voluntari 66:74 (0-1).

Utolsó „edzőmeccs” a döntő torna előtt

A 22. forduló többi mérkőzéséhez képest szinte egy héttel korábban, ma délután fél 6-tól játssza a Marosvásárhelyi CSM 1. ligás kosárlabdacsapata az utolsó mérkőzését az alapszakaszban, a Bukaresti Agronomia otthonában. Ez az utolsó hivatalos találkozó a döntő torna előtt, amelyet a szövetség fellebbviteli bizottságának döntése értelmében visszaköltöztettek az eredetileg kitűzött időpontra, a június 3-5-e közötti időszakra. Korábban a Bukaresti Știința kérte az előrehozást május végére, az érettségi vizsgákkal való ütközésre hivatkozva. Ezt a Bukaresti Laguna megtámadta, a bizottság pedig megállapította, hogy a Știința kérése megalapozatlan, így a tornát az eredeti időpontban játsszák. A Marosvásárhelyi CSM egy papírforma-győzelemmel az alapszakaszt az első helyen végzi.

Eredmények a 21. fordulóból: Bukaresti Știința – Bukaresti Agronomia 86:53, Bukaresti Laguna – Jászvásári Politehnica 114:40, Bukaresti CNAV Eagles – Brassói Ralph 58:55, Nagyváradi CSM CSU II – Nagyszebeni CSU II 56:68, Bukaresti NN Ulisse – CSU Craiova 63:84.