2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tisztújító közgyűlést tartott szombaton a Maros megyei labdarúgó-egyesület, miután az előző vezetőség négyéves mandátuma végéhez érkezett.

Mircea Bucur elnöknek több kihívója is volt idén, közülük Călin Flanja vezette a legszélesebb körű kampányt, nemcsak a szavazók körében, de a nyilvánosság előtt is, a közösségi médiában, illetve a helyi televíziókban. Eduard Bota, aki maga is az elnöki tisztségért nyújtott be pályázatot, Flanja javára visszalépett. A negyedik jelölt Toma János Attila volt.

Az ülés után maga Călin Flanja volt az első, aki, vereségét elismerve, bejelentette, hogy Mircea Bucurt újraválasztották a tisztségre. „Gratulálok Mircea Bucurnak az újraválasztásához a Maros megyei labdarúgó-egyesület élére. Noha a kampány során megpróbáltam hangsúlyozni azokat a hiányosságokat, amelyek a mi szemszögünkből a vezetése alatt fennállnak, a szavazat eredményének alávetem magam, ugyanolyan odaadással folytatom a tevékenységemet, mint eddig, és a jelzett problémák megoldásán dolgozom tovább. A szavazás eredménye azt mutatja, hogy többségben vannak, akik úgy látják, hogy jól működnek a dolgok, és így kell ennek maradnia” – írta a közösségi hálón.


A régi-új elnök (j2) Toth Iosifot (j1) nevesítette a főtitkári tisztségre, utóbbi megkapta a szavazati joggal rendelkező tagok egyöntetű támogatását
Duplázott az ACS

A megyei szintű labdarúgóidény a kupadöntővel zárult. A 4. liga megnyerését követően az ACS Marosvásárhely megszerezte győzelmet a Románia-kupa megyei szakaszában is, miután a döntőben 6-1-re nyert az ugyancsak marosvásárhelyi Atletic ellen. A csapatnak így nem ért véget a szezon, hiszen július 18-án és 25-én a Gyergyószentmiklósi VSK ellen játszik oda-vissza osztályozót a 3. ligába jutásért.

Nem jutott fel a 2. ligába az FC Székelyudvarhely

Elvesztette a 2. ligás feljutásért kiírt selejtező párharcot az FC Székelyudvarhely, a 0-0-s idegenbeli döntetlent követően ugyanis hazai pályán is ikszelt (1-1) a CSM Slatinával, az ezt követő büntetőpárbajban pedig 4-3-ra alulmaradt riválisával szemben. De nem sikerült egy osztállyal fennebb lépnie a Nyárádtői Unirea 2018-cal és a Szászrégeni CSM Avântullal azonos csoportban szerepelt és végig menetelő CS Vajdahunyadnak sem, a 2-1-es hazai sikert ugyanis a Nagybányai Minaur hazai környezetben 4-1-es diadallal überelte, és ezzel elütötte ellenfelét a feljutás lehetőségétől.
További eredmények: Botosáni Dante – Galaci Suporter Club Oţelul 1-1 és 0-3, feljutott a Galac; CS Tunari – Bukaresti Progresul Spartak 0-4 és 1-3, feljutott a Progresul Spartak; Újszentesi CSC – Resicabányai CSM 0-0 és 1-1, 4-2 a büntetőpárbajban, feljutott az Újszentes.