2022. augusztus 16., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Néhány éve Lőrincfalván kertészkedünk a feleségemmel (örököltük a házat és a telket). A hétfői (június 13.) Népújságban megjelent cikk margójára szeretnék néhány megjegyzést tenni, még mielőtt egyesek azt hinnék, hogy Dózsa György községben kész Kánaán van.

Főleg Lőrincfalván, a Malom utcában (a Nyárád melletti utca), ahol a tavalyi csatornázási munkálatok után jobb, ha az ember a személyautóját traktorra vagy négykerék-meghajtású gépkocsira cseréli. És főleg az utca végén, ahol a gödrök ijesztő méretűek lettek az elmúlt hetekben.

Ismételt telefonhívásainkra az alpolgármester küldött egy kupás traktort, amely hozott egy-egy kupa homokos követ, amivel nagyjából bedugták a lyukakat és a szánkat.

Az utóbbi időben már a traktort sem küldték, mert arról volt szó (május végi beszélgetés), hogy az utca legvégén, ahol a szivattyúállomás van, megint ki kell ásni az egészet, mert valami csövet még be kell tegyenek a földbe, és utána „igazándiból” megjavítják az utat.

Sajnos, a legutolsó beszélgetés során már sem traktort, sem új útjavítást nem ígértek, mivel nem kaptak pénzt a PNRR programból, vagy mi a csudából.

Gálfi Attila