2020. június 5., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mesevarázs címmel hirdet pályázatot mesekönyvben való megjelenésre a magyarországi Gyermekjóléti Alapítvány, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Kék-Fehér Könyvkiadó. 

A pályázat célja: igényes, a gyermekek lelki és érzelmi fejlődését elősegítő mesék közreadása, az új tehetségek felfedezése, népszerűsítése. A pályázat kiírói magyar nyelven írók meséit várják, állampolgárságtól függetlenül, az alsó korhatár 8 év. Benevezési díj nincs.

A beküldött történetek témáját szabadon lehet megválasztani, egyetlen kikötés, hogy gyermekközpontú legyen. Egy pályázó legalább két, legtöbb négy pályaművet küldhet, a pályaművek maximális hossza 5 db A5 oldal (formai követelmény: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,15-ös sortávolság). A meséket illusztrálni is lehet, illusztrációként a pályáztatók kizárólag jó minőségű jpg. fájlként küldött képet fogadnak el. Fontos tudni, hogy nem minden illusztráció jelenik meg színesben. 

A meséket, illetve az illusztrációkat kizárólag e-mailben, word.doc formátumban várják az omlitmesekonyv@gmail.com e-mail-címre. Beküldési, beérkezési határidő: 2019. augusztus 16. A könyv megjelenésének tervezett ideje: 2019. szeptember.

Minden pályázó kap publikálási lehetőséget, egy, esetleg két meséje jelenhet meg nyomtatásban. A könyv nem kerül kereskedelmi forgalomba. A pályázat beküldésével a szerző hozzájárul a pályamű publikálásához nyomtatott vagy elektronikus formában, minden további ellenszolgáltatás nélkül.

Bővebb tájékoztatás és a pályaművel együtt beküldendő jelentkezési űrlap a www.omlit.hu honlapon, a bal oldali menüsorban, a Pályázatok címszó alatt található.