2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A sportági szövetség korábbi döntése értelmében új rendszerben játsszák a kosárlabda Nemzeti Ligát a 2022–2023-as idényben. A 18 csapatot két csoportba sorolják az első bajnoki szakaszban, az előző idénybeli helyezés függvényében. Az algoritmus alapján ezeknek a csoportoknak az összetételét így már ismerjük, kivételt csak a frissen feljutott csapatok képeznek, hiszen az említett határozatban pontosan leírják, hogy hányadik helyről melyik csoportba kerülnek a csapatok, ehhez azonban a végén csak annyit tesznek hozzá, hogy plusz egy feljutó.

A két csoport összetételét a szövetség egyelőre még nem hivatalosította. A jegyzék végén zárójelben szerepel a két feljutó neve, ahogyan logikusan kellene beosztani őket, de nem zárhatjuk ki, hogy sorsolással döntik el, hogy melyik csapat hová kerül:

* A csoport: Kolozsvári U-BT, Campionii FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, Nagyszebeni CSU, Petrolul Ploiești, Zsilvásárhelyi CSM, Bukaresti Rapid, Csíkszeredai VSKC (+ Marosvásárhelyi CSM);

* B csoport: CSO Voluntari, Nagyváradi CSM, Temesvári SCM OMHA, Bukaresti Dinamo, Bukaresti CSA Steaua, Konstancai Neptun, Galaci CSM, Foksányi CSM (+ Bukaresti Laguna).

Mint tudjuk, az alapszakaszban körmérkőzéses rendszerben játszanak, majd a csoportok legjobb öt helyezettje a felsőházban, a maradék négy az alsóházban folytatja, ahol szintén oda-vissza meccsek lesznek, de csak a másik csoportból érkezett csapatok ellen,  az első szakaszban jegyzett egymás elleni eredményeket a klubok magukkal viszik a rájátszásba.