2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sem román, sem magyar teniszező nem maradt versenyben egyesben az év első Grand Slam tornájának harmadik fordulója után.

 

Sem román, sem magyar teniszező nem maradt versenyben egyesben az év első Grand Slam tornájának harmadik fordulója után.

Az egyetlen magyar főtáblás Arn Gréta már a harmadik fordulóba jutással felülmúlta az előzetes várakozásokat, ebben a szakaszban viszont a korábbi ötszörös győztes amerikai Serena Williamsszel került össze, akivel szemben nem volt esélye, összesen két játékot tudott elvenni az egykori világelsőtől.

A WTA-ranglistán elfoglalt 32. helyével a jelenlegi legjobbnak számító román lány, Monica Niculescu sem volt sokkal szerencsésebb, a világelső lengyel Caroline Wozniacki útjába került a harmadik körben. A lengyel lány úgy világelső, hogy GS-t még sosem sikerült nyernie. Ezúttal a román teniszező meg sem próbálta igazán megállítani a siker útján, Niculescu megilletődötten játszott, a mérkőzés két rövid szett után véget is ért.

A nyitókörben a hazai favorit Stosur elleni győzelmével nagy meglepetést okozó Sorana Cîrstea sem élte túl a harmadik fordulót. A román lány az olasz Sara Erranival mérkőzött, és az első játszmát rövidítésben meg is nyerte, azonban hátsérüléssel bajlódva később rengeteg hibát vétett, és a további két szettben összesen két játékot tudott elvenni ellenfelétől.