2022. augusztus 12., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A labdarúgó 4. liga őszi idényének befejezése után egy héttel (noha még van három elmaradt találkozó az 1. csoportban) a Románia-kupa megyei szakaszának mérkőzéseit tűzte műsorra a megyei labdarúgó-egyesület.

Az idén a 4. elitligában játszó csapatok már az első körben bekapcsolódtak, miután nagyon kevés klub tevékenykedik. Az 5. és 6. liga az ősszel például egyáltalán nem játszott, mert a csapatok a minimális járványügyi követelményeket sem voltak képesek (hajlandók?) teljesíteni.

A 18 elitligás csapatból 16 lépett pályára: a Nyárádtői Unirea második együttesének nem volt indulási joga a kupában, míg Marosludas ellenfél nélkül jutott tovább a következő körbe. Becsületükre legyen mondva, mindegyik nyert, ha alacsonyabb osztályú együttessel került szembe, a három elitligás kieső szintén elitligás ellenféltől kapott ki.

A Marosszentgyörgyi Kinder – Ákosfalva és a Kerelőszentpál – Búzásbesenyő mérkőzést november 27-én játsszák.

A győztesek bejutottak a megyei szakasz nyolcaddöntőjébe, amelyet azonban már csak tavasszal rendeznek meg.

Eredményjelző

A labdarúgó Románia-kupa megyei szakasz első körének eredményei: Marosvásárhelyi Academica Transilvania – Nyárádtői Viitorul 3-2, Marosvásárhelyi Atletic – Marosvásárhelyi Sportlíceum 12-1, Mezőceked – Mezőszengyel 0-2, Radnót – Dicsőszentmártoni Viitorul 8-0, Nyárádszereda – Marosvásárhelyi ASA 0-2, Szováta – Erdőszentgyörgy 9-10 büntetők után, Gernyeszeg – Marosvásárhelyi CSM 1-0, Dános – Segesvári CSM 4-1, Mezőgerebenes – Mezőrücs 2-6, Mezőpagocsa – Kerelő 1-2, Hadrév – Küküllődombó 3-4, Magyaró – Marosoroszfalu 0-13, Harasztkerék – ACS Marosvásárhely 3-5.