2022. november 27., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Bár nagy reményekkel fogtak hozzá, a községben félbemaradt az ivóvíz-bevezetés. Mit gondolnak erről a helybeliek? – kérdeztük Bükkösön és Magyarózdon.

         Ballai József Attila kovács: – Minden abbamaradt. Talán valaki lenyúlta a pénzt. A szomszédból hordjuk a vizet az állatokat itatni és a házi szükségletekre. Nagyon nehéz víz nélkül gazdálkodni.
          Vass Magdolna takarítónő: – Bár lefektették a csöveket, messze járunk attól, hogy befejezzék. Négy-öt kút van a faluban, amelyiknek jó a vize. Sok az idős ember, akik messziről hordják a vizet. Sajnos, a kutakat ma már nem ellenőrzik, fertőtleníteni, takarítani kellene, jobban törődni velük.
          Báncs Gyöngyi: – Nagy dolog, amikor mosni kell. A szomszéd kútjából kapjuk a vizet, behordjuk, s a kemencén megmelegítjük, úgy tesszük a mosógépbe. Főzni a harmadik szomszédból hozzuk, de nagyon köves. Úgy örvendtem a vízvezetéknek, szinte jobban, mint az aszfaltnak, de már nem lesz belőle semmi.
                     Korodi Anna: – Mosáshoz a kútvizet használom, de inni nem. Nyáron sok helyen kiszáradnak a kutak, akkor még nagyobb gond a víz. Mégis azt gondolom, hogy egyszer kanalizálni kellett volna a falut, s utána vagy azzal együtt bevezetni a vizet.