2019. december 14., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vér és döntés

Csata Éva második kötetének bemutatójára kerül sor július 16-án, kedden a várbeli üvegkupolában. A marosvásárhelyi szerző a HIFA Romania ügyvezető igazgatója, a szóban forgó, Vér és döntés című kötete regény. Az este 8 órától kezdődő bemutatón a Bookman Kiadó gondozásában megjelent könyvet dr. Dégi László Csaba habilitált egyetemi docens, magánpraxissal rendelkező vezető szociális munkás ismerteti. A szerző a következőképpen ajánlja kötetét:

„A második könyvem, a Vér és döntés marosvásárhelyi bemutatójára reményeim szerint július 16-án kerül sor. Azért is fontos ez a dátum számomra, mert a negyvenedik születési évfordulóm. Valamikor az volt az álmom, hogy mire elérem a negyven évet, legalább egy a könyveim közül jelenjen meg. Ezt sikerül aznap teljesíteni a másodikkal. Mindezt úgy, hogy közben kiadásra vár sokkal több, amire őszinte reményeim szerint sor kerül a közeljövőben.
Nem vagyok író. A már megírt kilencedik kiadvány után sem fogom írónak titulálni magam. Csak Csata Évának, akinek vannak történetei, amelyek időnként – kegyelem folytán – megjelennek könyv formájában. Vannak a történetekben hibák, ahogyan az életben is. Sőt, a kiadványok sem tökéletesek. Úgyhogy ez az egész egy felhívás a keringőre. Hogy túl tudj lépni ezeken, ahogyan én magam is megteszem minden egyes alkalommal, amikor az én vagy a más hibáival szembesülök. Mert soha nem ez a lényeg, hanem az üzenet. Én tudom, nekem mit üzen – emiatt vettem a fáradságot, hogy megírjam és továbbadjam. Amennyiben téged is érdekel az üzenet, elolvasod. Túllépve mindenen. Önmagadon is. Mert onnan kezdődik a lényeg. A történet maga – ami nem az enyém vagy a tiéd, hanem mindannyiunké. És ettől érték. A maga tökéletlenségében.
Külön köszönet a Bookman Kiadónak, Mátyás Leventének, aki felvállalja ezeknek a történeteknek a kiadását. Munkatársának, Dénesi Ildikónak, aki méltatja. Borítóterveim készítőjének, Magyarosi Zsuzsának, akinek a munkája nélkül közel sem lennének ennyire értékesek ezek a történetek. Vele együtt válnak kerek egésszé.
Simon Juditnak, aki a szerkesztésben teszi le komoly részét az asztalra. És a Mindenható Úristennek, aki a sebekből és a szenvedésből értékes igazgyöngyöket formál.”