2020. július 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Kulturális Központ képzőművészeti pályázatot hirdet Liszt Ferenc születésének 200. és halálának 125. évfordulója alkalmából. Az erdélyi magyar képzőművészeket megszólító, 1000 eurós fődíjú, Liszt Ferenc víziói című pályázatra a kiíró olyan, a zeneszerző személyének, életútjának, illetve művészetének, vagy a művei által kiváltott élménynek az ábrázolását várja, amelyek méltó hordozói szellemi örökségének.


A Marosvásárhelyi Kulturális Központ képzőművészeti pályázatot hirdet Liszt Ferenc születésének 200. és halálának 125. évfordulója alkalmából. Az erdélyi magyar képzőművészeket megszólító, 1000 eurós fődíjú, Liszt Ferenc víziói című pályázatra a kiíró olyan, a zeneszerző személyének, életútjának, illetve művészetének, vagy a művei által kiváltott élménynek az ábrázolását várja, amelyek méltó hordozói szellemi örökségének. „A pályázaton teret adunk a személyes interpretációknak, reflexióknak, éppen ezért a képzőművészeti műfaj és technika szabadon választható” – hangsúlyozzák a kulturális központ munkatársai, akik öt főből álló szakmai kuratóriumot kérnek fel a pályamunkák elbírálására. Az ítészek a 35 évnél fiatalabb alkotók munkáit díjazzák, de kijelentették, a pályázatra kortól függetlenül bárki szabadon jelentkezhet, küldhet be alkotást, ugyanis az október 14–16. között megrendezésre kerülő Marosvásárhelyi Liszt Ferenc Napok keretén belül kiállítást szerveznek a beküldött anyagokból. A pályázat díjának átadására is e rendezvény keretében, ifj. Csiky Boldizsár vasárnap esti zongoraestje után kerül sor. A hétvége programjában szerepel még egy középiskolai vetélkedő, valamint egy Liszt Ferenc-pont felállítása.
A pályázat elsődleges célja a kétszáz évvel ezelőtt született Liszt Ferenc munkásságának az ismertetése, népszerűsítése, illetve árnyalása a képzőművészeti alkotásokon keresztül, a zene keltette gondolatoknak, érzéseknek a kifejezése a képzőművészet eszközeivel, a zene és képzőművészet kapcsolatának mélyítése.
A pályamunkákat Marosvásárhelyen, a Retezatului utca 2/4. szám alatt kell benyújtaniuk a művészeknek, kiállításra kész állapotban, legkésőbb október 4-ig.
 Beküldendő művek száma: önálló alkotásonként max. 5 db, sorozat esetében egy sorozat maximum 5 képből állhat, egy sorozat egy alkotásnak minősül. Térplasztika esetében a mű tömege nem lehet több 40 kg-nál.
Az alkotásokról készített jó minőségű, körülbelül 3 MB méretű digitális reprodukciókat az alkotás adatainak (alkotás címe, technika, ár – ha az eladható –, alkotó neve, elérhetőségei) egyértelmű közlésével együtt az alábbi e-mail címre várják: office@vasarhely.ro
További információk az office@vasarhely.ro e-mail címen, illetve a 0746-083-212 telefonszámon kaphatók.