2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség, az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége, az MMDSZ-elnökök konzultatív tanácsa és dr. Vass Levente képviselői irodája együttesen megszervezi a Marosvásárhelyi diákok az idősekért nevű akciót, mely során a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom idején megkönnyítenék a 65 év felettiek mindennapjait.

Ehhez önkéntes diákokat toboroznak, akik vállalják az élelmiszerek, gyógyszerek, tisztálkodási eszközök megvásárlását és házhoz vitelét az elkövetkező két hétben. Elsősorban hajtási jogosítvánnyal rendelkező diákok jelentkezését várják, de bárki segítségét szívesen fogadják, olyan fiatalokét is, akik vállalják, hogy gyalogosan vagy biciklivel juttatnák el a legszükségesebbeket az idősek otthonaiba. 

Marton László, a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, a kényszervakáció idejére a nem marosvásárhelyi hallgatók hazamentek, a felhívásukra tegnap délelőttig heten jelentkeztek, de arra számítanak, hogy húsz-harminc fiatal kapcsolódik majd be az akcióba. Mint mondta, a tervek szerint húsvétig mindennap napi 4-8 órában lenne szükség az önkéntesek segítségére, a jelentkezőket nyilvántartásba veszik, majd egy erre a célra létrehozott csoportban közlik velük a beosztás szerinti teendőket, és gépkocsit is biztosítanak annak érdekében, hogy eljuttassák az idősekhez a szükséges élelmiszereket, gyógyszereket.

Illusztráció