2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata a horvátok elleni csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőn sem kíván változtatni az eddigi stílusán, és igyekszik a saját játékát játszani.

„Várható, hogy nem mi fogunk irányítani, ugyanakkor arra sem játszhatunk csak, hogy ne kapjunk gólt. Nem változtatunk a stílusunkon és a futballról alkotott elképzelésünkön. Hátul óvatosnak kell lennünk, és nagyon oda kell figyelnünk a részletekre. Készen állunk a horvátok elleni csatára” – fogalmazott az olasz szakember Ferihegyen, az elutazás előtt tartott sajtótájékoztatón.

Rossi hozzátette, hogy kedden a válogatottnak két edzése volt, amelyeken a horvátok elleni taktikát gyakorolták a futballisták. Azt is megemlítette, hogy ez a rövid idő nem a legideálisabb a felkészülésre, de más csapatoknak sincs több idejük.

A sajtóeseményen Vida Máté elmondta, tudja, több játékos is kidőlt a középpályáról, de úgy érzi, a teljesítményével rászolgált arra, hogy tagja legyen a válogatottnak, és ezt megpróbálja majd a pályán is bizonyítani. „Felkészültünk a horvátokból, nyilván nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból, pontért megyünk Splitbe, bármennyire is nehéz feladat lesz – nyilatkozta a Dunaszerdahely futballistája. – A középpályán szűken kell védekeznünk, nem szabad területet hagyni nekik, ha náluk van a labda. Bár világsztárok ellen fogunk játszani, ők elsősorban a támadásban a világ legjobbjai, nem a védekezésben. Nagyon várjuk már a mérkőzést, izgatottak vagyunk, megpróbálunk sikeresek lenni.”

A csütörtök este háromnegyed 10-kor kezdődő (TV: M4 Sport) spliti mérkőzésen olasz játékvezetők működnek közre, a Rossi által nagyra tartott Daniele Orsato fújja a sípot, segítői Lorenzo Manganelli, Fabiano Preti és Davide Massa lesznek.

A magyar csapat szövetségi kapitánya elutazás előtt, a repülőtéren nyilatkozott

Fotó: MLSZ