2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az egyetemi szakokon

Közleményben pontosítja a marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem a szenátus és a vezetőtanács által eldöntött pontosításokat az idei felvételi vizsgával kapcsolatosan. 

Az egyetemi szakokra július 13–22. között lehet beiratkozni az intézmény online platformján. A mesterképzésre való beiratkozás időpontját a karok döntik el. 

Az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti szakokra hagyományos módon írásbeli vizsgát szerveznek július 26-án a távolságtartási és a jelentkezők védelmét szolgáló szabályok szigorú betartásával.

A három-, illetve négyéves általános asszisztens (nővérképző), a balneo-fizio-kinetoterápia és rehabilitáció, a táplálkozástan és dietetika, a fogtechnika, az orvosi kozmetika, kozmetikai termékek technológiája szakokra az érettségi általános alapján veszik fel a jelentkezőket. Azonos érettségi jegy esetén a középiskolai évek általánosát veszik figyelembe. 

A hat-, illetve ötéves orvosi és gyógyszerészeti szakokra a korábban közölt módon és a megadott könyvészet alapján tartják meg az írásbelit.

A volt Petru Maior Egyetem mérnöki és információtechnológiai, tudomány- és bölcsészeti, valamint közgazdasági és jogi karára a már közölt módszertan alapján veszik fel a hallgatókat.

A mesterképzésre való felvételi szóbeli vizsgáit online is megszervezhetik – olvasható a közleményben. 

További részletekről az egyetem közkapcsolati osztályán (0265-215-551/259-es mellék) tájékoztatnak, illetve az egyetem honlapján olvashatók (comunicare@umfst.ro). Levélcím: UMF Târgu-Mures, Gheorghe Marinescu nr. 38, Târgu Mures 540139, Románia.