2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Lejátszották a kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszában az utolsó buboréktornákat is, de még nem végleges a rájátszás mezőnye, ehhez meg kell várni a három mérkőzésből álló pót-buboréktorna eredményeit is.

Ami biztos, az a 10-14. helyek helyzete, ezeken sorban a Steaua, Foksány, Zsilvásárhely, Csíkszereda és Konstanca végeznek. Ezek a csapatok be is fejezték a szereplésüket, az alsóházat nem játsszák le.

Ami a rangsor felső felét illeti, Kolozsvár elszenvedte harmadik vereségét is, de mindegyik csak azután következett be, hogy már biztos lehetett az első helyben. Kérdés a rájátszás szempontjából, hogy ez a szerényebb sorozat csak a kiengedés, vagy valós formahanyatlás következménye.

Biztos továbbá, hogy Voluntari a negyedik, Craiova az ötödik, Pitești a hatodik, Temesvár pedig a hetedik helyről jutott a play-offba. A 2-3. helyeken Nagyvárad és Nagyszeben sorrendje az elmaradt meccsek eredményeitől függ, ha mindketten nyernek, Nagyvárad van előnyben. Végül pedig nagy a csata a 8. helyért a Dinamo és Galac között. Összevetésben Galac van előnyben, ám ha a Dinamo mindkét elmaradt mérkőzését megnyeri, vagy egyet megnyer és Galac kikap, akkor megelőzi a Duna-partiakat. A Dinamo két veresége esetén Galac jut a rájátszásba.

Ezek alapján a play-off első körének párosításai a következők: Kolozsvári U-BT – Galaci CSM/Bukaresti Dinamo, Nagyváradi CSM/Nagyszebeni CSU – Temesvári SCM, Nagyszebeni CSU/Nagyváradi CSM – FC Argeș Pitești, CSO Voluntari – SCM U Craiova. 

A párharcok két győzelemig tartanak, az első két meccset a jobban helyezett csapat otthonában rendezik.


Eredményjelző

Kosárlabda Nemzeti Liga, 16. buboréktorna:

* Konstanca: Konstancai Athletic – FC Argeș Pitești 75:89, CSO Voluntari – Nagyszebeni CSU 85:86, Nagyszeben – Konstanca 84:68, Pitești – Voluntari 75:84.

* Galac: SCM U Craiova – Zsilvásárhelyi CSM 108:65, Galaci CSM – Bukaresti Dinamo 85:76, Zsilvásárhely – Dinamo 72:74, Galac – Craiova 76:85. 

* Nagyvárad: Bukaresti Steaua – Temesvári SCM 68:85, Kolozsvári U-BT – Nagyváradi CSM 77:83, Temesvár – Kolozsvár 66:67, Nagyvárad – Steaua 81:76.

 A Nagyvárad elleni mérkőzésen az éllovas kolozsvári csapat elszenvedte idénybeli harmadik vereségét, de első helye így sem forog veszélyben  

Fotó: Az U-BT közösségi oldala