2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Véget ért az alapszakasz a kosárlabda 1. ligában, így már csak a döntő torna van hátra, amelyet június 3-5. között Marosvásárhelyen, a ligeti sportcsarnokban rendeznek. Az utolsó héten regisztrált eredmények már nem változtattak a végső sorrenden, a Marosvásárhelyi CSM végzett az első helyen, így joggal formált jogot arra, hogy a döntő tornát megrendezhesse. Ellenfelei a bukaresti Știința és Laguna, valamint a Nagyszebeni CSU II lesznek.

A kiírás szerint az első két helyezett jut fel az élvonalba az ősztől, azaz, tekintve, hogy a nagyszebenieknek nincs feljutási joga, a másik háromból csak az egyik marad le a Nemzeti Ligáról.

A marosvásárhelyi döntő tornán a mérkőzéseket naponta délután 5 órától és este fél nyolctól játsszák, a CSM minden esetben a második találkozón lép pályára. Pénteken a Nagyszebeni CSU II, szombaton a Laguna, vasárnap pedig a Știința lesz az ellenfele, és ha minden a papírforma szerint alakul, akkor ezen a meccsen már semmi nem múlik, hiszen a feljutás már nem, csak a tornagyőzelem lesz a tét.

A marosvásárhelyi csapat teljes létszámban készül a döntő tornára, amelyen nem is lehet más célkitűzése, mint háromból három győzelem. Mint megtudtuk, az együttes tagjai egészségesek, mindössze ketten – Șolopa és Szilveszter – küszködnek kisebb problémákkal, ám ők is játékra készen állnak majd, amikor kell.


Eredményjelző

Kosárlabda 1. liga, 22. forduló: Bukaresti Ulisse – Bukaresti CNAV Eagles 63:75, Bukaresti Știința – Kolozsvári CSU 97:61, Nagyszebeni CSU II – Jászvásári Politehnica 77:54, Nagyváradi CSM CSU II – Bukaresti Laguna 61:80, Brassói Ralph – CSU Craiova 69:78.

Elmaradt mérkőzésken: Jászvásári Politehnica – Nagyváradi CSM CSU II 76:69, Jászvásári Politehnica – Nagyszebeni CSU II 72:103, Nagyváradi CSM CSU II – Jászvásári Politehnica 85:68, Brassó Ralph – Kolozsvári U 65:74, Nagyszebeni CSU II – CSU Craiova 71:52.

Marosvásárhelyen szerezheti meg a feljutási jogot a CSM 

 Fotó: a városi sportklub közösségi oldala