2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Alig ült el a Románia-kupa megnyerése utáni öröm és nacionalista botrány, a Sepsi OSK-nál már az új idényt készítik elő.

Örömforrás a klub számára, hogy két játékosuk, Marius Ștefănescu és Nicolae Păun meghívót kapott a felnőttválogatottba, Andres Dumitrescut pedig az U21-es keretbe hívták be. Ugyanakkor ez kisebb aggodalom is, mert egy fárasztó idény végén június közepéig meghosszabbítódik az idény számukra, akkor térhetnek vissza csak a klubhoz, amikor a többieknek már lejárt a vakációjuk, hisz július 9-én kezdődik is az új idény a Szuperkupa-döntővel, amelyet a Kolozsvári CFR 1907 ellen vívnak. „Itt az idő, hogy most mi legyünk a jobbak” – mondta erről Diószegi László klubtulajdonos, utalva arra, hogy eddig csupán egyszer sikerült nyerniük a bajnokcsapat ellen, hivatalos mérkőzésen. Márpedig az idény elején a három válogatott játékosra aligha számíthatnak erejük teljében, hiszen egy-két hét szünidőre nekik is szükségük van.

A klubvezetés számára azonban ilyenkor van a csúcsidény, hiszen a keret kialakításának az időszakában vagyunk. Az OSK hivatalosan is bejelentette, hogy öt játékosától megválik. Ketten alapembernek számítottak még egy-két éve, és mindketten sérülés miatt hiányoztak sokáig, majd nem tudták visszaverekedni magukat a kezdő tizenegybe. Egyiküket a marosvásárhelyi szurkolók nagyon hiányolják majd, hiszen Fülöp István nem folytatja Sepsiszentgyörgyön, mint ahogy az a Gabriel Vașvari sem, akivel együtt érkezett Botosánból, és aki hosszú ideig a csapatkapitányi szalagot is viselte. Hogy Kevin Luckassen kölcsönszerződését nem hosszabbítják meg, borítékolni lehetett, mint ahogy Boubacar Fofana távozása sem számít meglepetésnek. Az ötödik távozó Gabriel Tincu, aki szintén csak elvétve kapott játéklehetőséget.

Nincs kizárva, hogy mások sem hosszabbítanak, a klub azonban folytatja a tárgyalásokat, és azt is bejelentette, hogy éltek a kivásárlás jogával Rareș Ispas esetében, aki eddig a Kolozsvári CFR 1907-től  kölcsönben focizott Sepsiszentgyörgyön.

Amit még tudunk, hogy három posztra keresnek még játékost. Egy középcsatárra, egy játékszervező középpályásra és egy jobbhátvédre lenne szükség. Diószegi László szerint a kiszemelt középpályással már jövő héten megegyezhetnek. A csatárposztra Šafranko neve került korábban szóba, azonban úgy tűnik, nem lesz könnyű kiegyezni a játékjogát birtokló dél-afrikai klubbal.

Az öt távozótól a klub közösségi oldalán is elköszöntek