2021. január 22., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Májusban vagy júniusban csaphat össze a profi boksz két nehézsúlyú brit világbajnoka, Tyson Fury és Anthony Joshua, akik az összes fontos szervezet vb-övét birtokolják jelenleg.

A címegyesítő mérkőzés időpontjáról a The Athletic portál adott hírt, hozzáfűzve, hogy a szóbeli egyezséget hamarosan követheti az írásos szerződés is a felek között, mert „apró részleteket” kell csupán tisztázni. Fury a WBC-nél, Joshua pedig az IBF-nél, a WBA-nél és a WBO-nál ül a királykategória trónján, előbbi profi karrierjében 30 győzelmet és egy döntetlent számlál, míg utóbbi mérlegén 24 győzelem és egy vereség szerepel.

A 31 éves Joshua legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben. A 32 esztendős Fury eddigi utolsó meccsét februárban vívta, amikor KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét.

A címegyesítő mérkőzésért, amelyről májusban kezdődtek az egyeztetések, csúcspénzeket kaphatnak a felek, akik fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. A londoni Times szerint az összdíjazás rekordot jelentene a brit profi ökölvívás történetében.

Fotó: TalkSport


Saúl Álvarez február végén bokszol legközelebb

A profi bokszolók súlycsoportoktól független világranglistáján a jelen legjobbjaként jegyzett, két nagy szervezetnél is világbajnok Saúl Álvarez azt tervezi, hogy már február 27-én szorítóba lép. A WBC és WBA öveit nagyközépsúlyban birtokló mexikói klasszis öklöző szülőhazájában, Guadalajarában a török Avni Yildirimmel ütközik meg – jelentette a Boxing News.

Álvarez – a WBC-nél a kötelező kihívó pozícióját elfoglaló rivális elleni, reményei szerint nyertes meccs után – várhatóan májusban száll megint ringbe, akkor címegyesítő mérkőzésen egy harmadik világszervezet, a WBO bajnokával, a veretlen brit Billy Joe Saundersszel.

A mexikói bokszoló legutóbb december 20-án lépett a kötelek közé, és egyhangú pontozással verte a brit Callum Smith-t a Texas állambeli San Antonióban. A 30 éves Álvarez jelenleg 54 – benne 36 kiütéses – győzelmet számlál, egy vereség és két döntetlen mellett. A 29 éves Yildirimnek 21 nyertes (12 KO) és két vesztes meccse van.