2022. augusztus 11., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Freiburg válogatott labdarúgója, Sallai Roland szerint a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken az a legfontosabb, hogy a magyar csapat jól játsszon, és aztán majd kiderül, ez mire lesz elég az angolok, az olaszok és a németek ellen.

„Azt gondolom, hogy aki felveszi a magyar válogatott címeres mezét, annak minden mérkőzésre száz százalékon kell pörögnie, tök mindegy, hogy Andorrával vagy az angol válogatottal játszunk-e – nyilatkozta az M4 Sport Sporthíradójának a 25 éves támadó. – Ahogy már a szövetségi kapitány és sok játékos is elmondta, nekünk nincsenek félvállról vett mérkőzéseink, nekünk minden egyes mérkőzés élet-halál harc” – tette hozzá.

Az angolokkal szembeni, szombati összecsapást illetően úgy fogalmazott: a szurkolók nagyon fontos szerepet játszanak a kilencven percek során, amikor ők a pályán vannak, nekik nagyon fontos, hogy tizenkettedik játékosként mindig ott legyenek mögöttük. Most ez nem lesz így (a mérkőzés zárt kapus lesz), de szerinte az is tud pluszerőt, motivációt adni, hogy a tévéközvetítés alatt szurkolnak nekik.

Több csapattársához hasonlóan úgy vélekedett, hogy bár papíron a magyar a leggyengébb csapat ebben a csoportban, azért képes meglepetést szerezni. Számszerű eredménylatolgatásba azonban nem kívánt belemenni. „Nem szeretnék pontokat mondani, hogy mennyit kell vagy kellene hozni. Én azt mondom, hogy a jó játék nagyon fontos, és az, hogy a címerért és az országért úgy harcoljunk, küzdjünk, hogy arra minden ember, aki megnézi a mérkőzéseinket, büszke legyen. Utána meglátjuk, hogy azzal a nagyon jó játékkal sikerül-e pontot vagy pontokat szerezni” – mondta.

A magyar válogatott – amelyhez Sallai Roland a múlt szombati Német Kupa-döntő miatt több társához hasonlóan ma csatlakozik – szombaton nézők nélküli mérkőzésen fogadja az angolokat a Puskás Arénában, majd három nappal később Cesenában az olaszok vendége lesz. Június 11-én a németek szerepelnek Budapesten, június 14-én pedig Angliában játszik Rossi csapata.

Fotó: MLSZ


Fiola: képesek vagyunk a meglepetésre

Fiola Attila szerint bátor, jó játékkal képes lehet a meglepetésre a magyar labdarúgó-válogatott a júniusi négy Nemzetek Ligája-mérkőzésén, amelyeken a vállsérüléséből felépült Szalai Attila is bevethető lesz.

A nemzeti csapat pénteki sajtótájékoztatóján Fiola és Szalai egybehangzóan azt emelte ki, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon a franciák és a németek ellen nyújtott teljesítménnyel vagy az őszi, Wembley Stadionban produkált futballal ezúttal is lesz esélyük a bravúrra.

Fiola Attila emlékeztett, hogy az NL előző kiírásában is voltak olyan meccsei a csapatnak, amikor nem lehettek nézők a lelátón, és azokon eredményesen játszott a gárda. Ugyanakkor ő és Szalai Attila is örül, hogy gyerekeket beengednek a Puskás Arénába, és bíznak abban, hogy a fiatalok jó hangulatot varázsolnak az arénába.

Szalai, a Fenerbahce középhátvédje áprilisban vállsérülést szenvedett, és több mint egy hónapot ki kellett hagynia, de a hétvégén már visszatért. „Rengeteget dolgoztam azért, hogy visszatérhessek, és nagyon boldog voltam, hogy újra pályán lehettem” – mondta a 24 éves védő. Hozzátette, mindent megtesz azért, hogy tökéletes állapotba kerüljön, és úgy véli, akár már az első, angolok elleni NL-meccsen kezdőként számíthat majd rá Marco Rossi szövetségi kapitány.