2020. július 11., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem 164 tandíjmentes és 350 tandíjas helyet hirdetett meg a 2019. július 16. és 31. közötti felvételire azoknak a középiskolát végzett jelentkezőknek, akik német nyelven szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Alapképzésen a BBTE a 2019-2020-as egyetemi tanévben 9 német tannyelvű szakra várja a jelentkezőket, és további 5 német tannyelvű magiszteri képzésre. A felvételire meghirdetett ingyenes német nyelvű magiszteri helyek száma 69, tandíjas 119.

Több mint 1.100 tandíjmentes és több mint 1.730 tandíjas alapképzős helyet hirdetett meg a BBTE azoknak a jelentkezőknek, akik a 72 magyar tannyelvű szak valamelyikére szeretnének felvételt nyerni. A felvételire meghirdetett ingyenes magyar tannyelvű magiszteri helyek száma 490, tandíjas 1000.

A középiskolát végzettek, de azok is, akik már befejezték alapképzéses tanulmányaikat, július 16-tól kezdődően iratkozhatnak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem karaira.

A beiratkozási időszakra, a felvételi vizsgákra, az eredmények kifüggesztésére, a fellebbezések benyújtására, a helyek visszaigazolására, valamint a megmaradó helyek újraosztására vonatkozó tudnivalókat a BBTE egyes karai határozzák meg. Bővebb információkat az alábbi oldalakon lehet megtekinteni: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ és http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.