2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A magyar válogatott gól nélküli döntetlennel fejezte be a jövő évi lengyel-ukrán kontinensbajnokság selejtezősorozatát.


A magyar válogatott gól nélküli döntetlennel fejezte be a jövő évi lengyel-ukrán kontinensbajnokság selejtezősorozatát. Bár az már eddig is eldőlt, hogy a csoportbeli harmadik hely marad Egervári Sándor együttesének, azért a játékosok fogadkoztak, hogy a Puskás Ferenc-stadionbeli telt ház kötelez. Végül azonban ez lett Egervári Sándor kapitánykodásának első döntetlenje, a játékosokon érződött már a tétnélküliség, és hiányoztak a sérültek is. Rudolf Gergely ezen a téren csatlakozott a régebb óta sérült Gera és Szalai mellé. Ugyanakkor a felépült Dzsudzsák – az egyezségnek megfelelően – csere volt. A megszokott 4-2-3-1 helyett 4-4-2-es taktikával állt fel a csapat, s bár Priskin előtt adódtak lehetőségek, nem sikerült élni vele. Ugyanakkor a begyakorolt támadások helyett a második félidőre egyre inkább teret nyert a kapkodás, illetve ennek következményeként gyakorivá váltak a pontatlanságok is. Miközben a pénteken némi szerencsével a svédeket akár legyőzni is képes finnek egyre bátrabban támadtak és végül csak Király Gábor bravúrjainak volt köszönhető a döntetlen. A kapuralövések aránya 7-3 lett, azonban a vendégek a hajrára jobbak voltak, így az eredmény teljesen reális.

A kedd esti találkozó után Egervári Sándor is kritikus volt csapatával: „Nem játszottunk jól. Szerettünk volna 21 ponttal zárni, de ma szürkébb volt a teljesítményünk. Az ellenfél sokszor fölénk kerekedett, mert voltak olyan hiányosságaink, amik korábban nem.”

Magyarország 19 ponttal harmadik lett csoportjában, ami azt jelenti, hogy 63%-ban teljesítette a megszerezhető pontokat. Márpedig ennél gyengébb eredménnyel lett pótselejtezős Törökország (57%), Csehország (54%), Észtország (53%) és Montenegró (50%) is. Persze a statisztika továbbra sem számít.

A svédek fordulatos találkozón legyűrték a hollandokat, így legjobb csoportmásodikként jutottak ki az Eb-re. A hollandok először veszítettek pontot ebben a sorozatban, ugyanakkor Huntelaar belőtte 12. gólját, amivel az Eb-selejtezők csúcstartója lett.

Eredmények:

Magyarország – Finnország 0-0

Puskás Ferenc-stadion, 28 ezer néző, vezette: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)

Magyarország: Király – Varga, Korcsmár, Juhász, Vanczák – Koman, Elek, Sándor (Vadócz 59.), Hajnal (Stieber 87.) – Szabics, Priskin (Dzsudzsák 59.)

Finnország: Fredrikson – Raitala, Moisander, Toivio, Arkivuo (Lampi 55.) – Sparv, Väyrynen – Ring, Eremenko, Hämäläinen (Pukki 84.) – Forssell (Furuholm, 62.)

Svédország – Hollandia 3-2 (1-1)

gólok: Källström (15.), Larsson (52., 11-esből), Toivonen (53.), illetve Huntelaar (23.), Kuyt (50.)

Moldova – San Marino 4-0 (1-0)

gólok: Zmeu (30.), Bacciocchi (62., öngól), Suvorov (66.), Andronic (87.), piros lap Tigirlas (84., Moldova)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 27 pont, 2. Svédország 24, 3. Magyarország 19, 4. Finnország 10, 5. Moldova 9, 6. San Marino 0.