2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A kétszeres román címvédő marosvásárhelyi csapat a teremfoci BL-jének számító sorozat legjobb 16 klubcsapatát felvonultató szakaszában a portugál fővárosban a házigazda Sportinggal, a grúz Iberia Star Tbiliszivel, és a magyar Győri ETO FC-vel mérheti össze erejét.

Ismét Lisszabonban szerepel az UEFA Futsal Cup elitkörébe zsinórban másodszor bejutott City’us Marosvásárhely novemberben. A kétszeres román címvédő marosvásárhelyi csapat a teremfoci BL-jének számító sorozat legjobb 16 klubcsapatát felvonultató szakaszában a portugál fővárosban a házigazda Sportinggal, a grúz Iberia Star Tbiliszivel, és a magyar Győri ETO FC-vel mérheti össze erejét. A kvartettből az első helyezett jut tovább a négyes döntőbe.

Az elit kör napokban kisorsolt programja szerint a négyes csoporttornát a legerősebb ellenfél, a házigazda Sporting ellen kezdik a vásárhelyiek november 16-án. Másnap a grúz bajnokkal mérkőznek meg, míg november 19-én a győriek elleni mérkőzéssel zárják a csoporttornát. A magyar csapatban a vásárhelyiek román válogatottjai több ismerőssel, volt csapattárssal is találkozhatnak, mivel Győrött játszik az egykori udvarhelyi többszörös bajnokcsapat több labdarúgója, és a válogatottba még nemrég behívott Al-Ioani, vagy Dobre is, a csapatot pedig a közelmúltban Marosvásárhelyen is edzett Arthur Melo irányítja. A sorsolás ha mondható, kedvezett a City’us számára, hiszen a csak az elit körben beszálló kiemeltek közül a leggyengébbnek számító Sportinggal kerültek össze, amely azért a sorozat tavalyi kiírásában döntős volt. A három ellenfélből kettő is ismerős tehát a vásárhelyiek számára.

A City’us legközelebb a Románia-kupa nyolcaddöntőiben szerepel kedden, idegenben a Concordia Chiajna ellen. A négyszeres címvédő marosvásárhelyi klub második csapata a héten a kupa ugyanezen fázisában 3-1-re a KSE Kézdivásárhely csapatát búcsúztatta.