2021. június 18., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nyári divatirányzatok (4.)

Lassan vége a nyárnak, viszont a meteorológusok által jósolt meleg szeptemberi napok még megengedik a nyárias öltözködést.

A már említett szokatlanul divatos darabok mellett idén a RUHÁK is rendhagyó színűek vagy szabásúak kell legyenek.

Első helyen az „ERŐS” színű ruhák, valamint a SZIVÁRVÁNY minden színében egyszerre pompázó darabok állnak. Ha nyár, akkor HÓFEHÉR RUHA, ez már szinte törvényszámba megy. Ha egy ilyet választunk, legyen bohó stílusú vagy akár futurista, hogy továbbra is a szokatlanhoz tartsuk magunkat.

A ruha hosszát figyelembe véve, választhatunk MAXIT, mivel stílusos, különleges szabásuk folytán könnyen viselhetők, és pontosan a meleg időszakhoz illenek.

Aki már alig várta a nyarat, hogy MINIRUHÁT viseljen, ügyeljen, hogy ha a ruha nagyon rövid, ne legyen nagyon szűk is.

Az idén nyáron divatos férfias típusú öltözet és az extrém nőies kombinéruha után senkit sem fog meglepni egy szintén rendhagyó, egyáltalán nem nyárias szín, a FEKETE viselete.

Nézzük meg, hogyan hordjunk nyáron feketét, hogy nemcsak stílusosak, divatosak legyünk, hanem – a meleg ellenére – kényelmesen is érezzük magunkat.

Mint tudjuk, a fekete szín vonzza a napsugarakat, és emiatt hamarabb felmelegszik, mint bármilyen más színű anyag, ezért először is válasszunk KÖNNYŰ, LEZSER ANYAGOKAT, mint: pamut, len, selyem és szatén. A csipke és a lenge kötött anyagok is jól szellőznek. Kerüljük viszont a bőr, műbőr és gyapjúból készült fekete ruhaneműt.

A fekete ruhadarabok SZABÁSA is megfelelő, illetve minél lezserebb kell hogy legyen.

A bő szabású, minimalista ruhák és ugyanezek csipke- vagy kötött-horgolt betétekkel ellátva stílusosak és kényelmesek.

A fekete ruházat állhat egy levágott trikó és bő nadrág vagy egy pamuttop és szaténszoknya együtteséből is.

Akinek túl szomorúnak tűnik nyáron egy fekete ruha, viszont mindenképp feketét szeretne viselni, figyeljen a RÉSZLETEKRE, és válasszon játékos rátétekkel, FODROKKAL, PLISSZÉKKEL ellátott darabokat. Ennél is vidámabbá varázsolható a ruha, ha nem egyszínű fekete, hanem babos, csíkos vagy éppen virágmintás, fekete alapon.

Még a KIEGÉSZÍTŐK is divatosabbak, ha feketék. Ha földszínű vagy színes ruházatunkhoz fekete táskát, cipőt, övet, kalapot és ékszereket választunk, megfelelő kontrasztot alkotnak öltözetünkkel, és nagyon divatosak leszünk.

Ennek ellenkezője a SZÍNFOLTELMÉLET, mely szerint a fekete öltözéket sikeresen fel lehet dobni színes kiegészítőkkel. Ilyen például egy neon színárnyalatú cipő vagy táska.

Választhatunk CSILLOGÓ nyakékeket is, melyek még jobban fognak ragyogni egy fekete alapon.