2019. június 27., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A kecskeméti Szín-Tár Fesztiválon vettek részt a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói március 30-án, ahol Pintér Béla Szutyok című drámáját adták elő Gecse Ramóna rendezésében. 

A magyar színházi egyetemek előadásait felsorakoztató szemle zsűrije a legjobb előadásnak járó díjat ítélte oda a marosvásárhelyi színisek által bemutatott Szutyoknak. A fesztiválon a legjobb női alakításért Tóth Jess (fotó), a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves magiszteris hallgatója vehetett át díjat. 


Amint azt az előadás ismertetőjében olvashatjuk, a szülői szeretet önzetlen és feltétel nélküli hiánya torz lélekhez vezet. Szutyok árva, és a világot okolja, amiért őt nem, illetve nem úgy szeretik. Dühében csapkod, dobálózik és kegyetlen. A gonosz embert pedig mindenki kerüli, tehát folytatódik a harc a szeretetért, egyre elszántabban. De hova vezet az ilyen ördögi kör? A kérdésre az elsőéves magiszteri színészosztály hallgatói színészmesterség-tanárukkal, Gecse Ramónával közösen keresik a választ.

A produkcióban Ádám Kornél, Czüvek Loránd, Kocsis Anna, Lajter Márkó Ernesztó, Pál Zoltán, Rákosy Anikó, Tóth Jess, Vadász Bernadett, Zádor Fanni elsőéves magiszteris színészhallgatók, illetve Tóth Zsófi színész szakos és Kiliti Krisztián rendező szakos hallgatók játszanak; díszlet-jelmeztervező Papp Gyopár harmadéves látványtervező szakos hallgató. Közreműködtek: Tóth István Steff, Szakál Tamás. Osztályvezető tanár: Berekméri Katalin.