2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Duna Televízió közönségszolgálatai augusztustól egy csapatban dolgoznak. A négy munkatárs a határon túli nézők és hallgatók érdeklődésére is számít.

A Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Duna Televízió közönségszolgálatai augusztustól egy csapatban dolgoznak. A négy munkatárs a határon túli nézők és hallgatók érdeklődésére is számít.

A Magyar Televízió m1 csatornája és az MR1 Kossuth adó gyakorlatilag minden magyarországi háztartásban fogható, a Duna Televízió és az m2 pedig a háztartások több mint háromnegyedébe jut el. A határon túli statisztikák is e csatornák népszerűségét támasztják alá. A heti másfél ezer telefonhívás, e-mail és levél bizonyítja, hogy a nézők és hallgatók sajátjuknak érzik a közszolgálati műsorokat, így kérdéseikkel, véleményeikkel is gyakran keresik fel az intézményeket.

Az MTVA Kommunikációs Igazgatósága közös közönségszolgálatot hozott létre. A négyfős csapatba egy-egy fő a Magyar Rádiótól, illetve Duna Televíziótól, két munkatárs pedig az MTV-től érkezett. Hétköznap helyi idő szerint reggel 8 és este 18 óra között várják a nézők, a hallgatók telefonhívásait, és válaszolnak a beérkező levelekre. Az ettől eltérő időpontokban üzenetrögzítő működik.

A közönségszolgálat hagyományosan a határon túli nézők és hallgatók észrevételeire is számít.

„Évente több száz hívás és levél érkezik hozzánk a világ különféle országaiból, mindenhonnan, ahol magyarok élnek, és ahol követni tudják a magyar televíziók, rádiók adásait akár a tv képernyőjén, rádiókészülékeiken, akár internetes oldalainkon keresztül – tájékoztat Cs. Tóth Eszter, a Közönségszolgálat vezetője, aki korábban a Duna Televízióban látott el hasonló feladatokat. – Reményeink szerint a csatornáink, a műsoraink megújulásával nézőink, hallgatóink száma is fokozatosan emelkedik. A megnövekvő igényeknek pedig csak az egységes közönségszolgálat felelhet meg.”

Az MTVA Közönségszolgálat elérhetőségei:

Telefonszám: (+361) 759-5050

Postacím: 1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

E-mail: kozonsegszolgalat@mtva.hu