2024. august 1., Thursday

Marosvásárhely

Közlemény

• 2014-09-03 16:00:32

A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom (RMKDM), a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Platform (RMKDP) és a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Társulat (RMKDT) minden lehetséges eszközével támogatja Kelemen Hunor elnök úr kampányát Románia államelnöki tisztségének elnyeréséért.

Érveink a következők:

1. Számunkra nagyon rokonszenves az az elhatározása, hogy a Romániában élő akármelyik állampolgárhoz viszonyítva, önérzetes, egyenrangú magyarként vesz részt a küzdelemben.

2. Meggyőző, mert nagyvonalúan és sikeresen mozdította el mélypontjáról a FIDESZ–RMDSZ viszonyt, és juttatta a mai eredményes és gyümölcsöző állapotába, ami nemcsak a romániai magyarság létérdeke, hanem reménnyel kecsegtet a román–magyar államközi kapcsolatok normális, eredményes, hatékony működtetésének az irányában is.

3. Eddigi tevékenysége, józan tárgyilagossága, a társadalom hosszú távú érdekeinek a rendszeres felismerése, a politikai, eszmei alapokat nélkülöző közéleti kalandorság elleni határozott állásfoglalása képessé teszi őt arra, hogy az egész románságnak bebizonyítsa: eredményesen tudná vezetni Romániát. Egy őshonos, hazáját, népét következetesen megbecsülő, erkölcsös magyar ember, aki egyenes gerinccel vezetné ki Romániát a mai politikai bizonytalanság veszélyes mocsarából.

Messzemenő tisztelettel kérjük államelnökjelöltünket, hogy álszerénység nélkül, képességeinek, tapasztalatainak és eredményeinek a tudatában induljon a küzdelembe. Mi mellette leszünk, és rá szavazunk.

Kisgörgény, 2014. szeptember 3-án

Kelemen Kálmán elnök