2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mindkét korcsoportban az U Kolozsvár csapatai vihették haza a hét végén Marosvásárhelyen első alkalommal, a Gladius SK és a SportLife cégcsoport által megszervezett Transilvania-kupát. A 2000/01-es korcsoportos minikosarasok és a 2002-es korosztályú bébikosarasok számára rendezett versenyen Maros, Kolozs, Máramaros, Iaşi és Ilfov megyéből 12 klub csapatai mérkőztek meg.

Mindkét korcsoportban az U Kolozsvár csapatai vihették haza a hét végén Marosvásárhelyen első alkalommal, a Gladius SK és a SportLife cégcsoport által megszervezett Transilvania-kupát. A 2000/01-es korcsoportos minikosarasok és a 2002-es korosztályú bébikosarasok számára rendezett versenyen Maros, Kolozs, Máramaros, Iaşi és Ilfov megyéből 12 klub csapatai mérkőztek meg. A Romulus Guga és a Liviu Rebreanu gimnáziumok sporttermeiben zajló csoportmeccseken, illetve a sportcsarnokban vasárnap játszott helyosztókon mintegy 150 gyerek vett részt, a csapatok összesen 32 mérkőzést vívtak.

A nagyobbik korcsoportban a tornát az U Kolozsvár nyerte a BC Mureş és az ISK Unirea Iaşi csapatai előtt. A torna legtöbb pontot szerző játékosa a BC Mureş színeiben játszó Adrian Nilcă lett, a legértékesebb játékosnak (MVP) járó elismerést az U Kolozsvár csapatában játszó Chioreanu Davis kapta.

A kisebbik korcsoportban a győztes U Kolozsvár mögött az Eko Máramarossziget és a Preventis Iaşi csapatai végeztek a dobogós helyeken. A korosztály legtöbb pontot szerző játékosa az Eko Máramarossziget színeiben játszó Ciprian Albu lett, a legértékesebb játékos címet pedig az U Kolozsvár mezében játszó Anton Rotaru érdemelte ki.

A nyerteseket és a dobogós helyezetteket sportfelszereléssel díjazták, de minden részt vevő csapat és kis sportoló kapott emlékserleget, illetve oklevelet a szervezőktől, akiknek szándéka szerint a rendezvény hagyományossá válik idővel Marosvásárhelyen.