2022. október 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Barátságos mérkőzéssel zárták le a közös egyhetes edzőtábort Románia és Szlovákia férfi-vízilabdaválogatottjai a marosvásárhelyi víkendtelepi uszodasátorban. A sors fintora, hogy a tábort lezáró meccset alig két nappal az új olimpiai uszoda megnyitása előtt játszották, és elvileg elmondható, hogy a tábort az utóbbiban is tarthatták volna, erre a létesítmény készen állt, csak a lakatot nem volt, aki leverje a kapuról.

Noha a víkendtelepi létesítmény nem tudott olyan körülményeket biztosítani, mint az új uszoda, a szövetség választása mégis Marosvásárhelyre esett, egyéb körülmények miatt, hisz a csapatok nemcsak a medencében, hanem teremben és erőgépekkel is készültek.

Mindkét válogatott a spliti Európa-bajnokságra készül, amelyet augusztus 29. és szeptember 10. között rendeznek a horvátországi városban. Románia a selejtezőcsoportban Spanyolországgal, Németországgal és Hollandiával találkozik, míg Szlovákia ellenfelei Montenegró, Olaszország és Grúzia lesznek.

Románia vízilabdasportja egy ideje hullámvölgybe került, az utóbbi világbajnokságokra és olimpiákra már nem jutott ki, noha korábban rendszeres résztvevőnek számított. A mostani Eb-re a visszakapaszkodás kezdeteként tekintenek a sportági szövetségben.


Jegyzőkönyv

Férfivízilabda barátságos mérkőzés: Románia – Szlovákia 20-8 (4-2, 3-2, 7-1, 6-3)

Románia: Ţic, Neamţu 2, Czenk, Fulea 2, Antipa 1, Prioteasa 2, Dragomirescu, Colodrovschi 3, Georgescu 4, Vătrai 1, Vancsik 4, Mihaluţă, Iudean 1, Dincă, Vrânceanu, Dochian. 

Szlovákia: Hoferica, Kaid, Tišaj 2, Balogh 1, Dily, Bačo, Seman 1, Haluška, Juhász, Molnár 1, Laraj 1, Balázs 2, Šimkovič.