2022. január 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) 9. alkalommal szervez pénzügyi vetélkedőt magyar középiskolás diákok számára Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz címmel. A szervezők négyfős csapatok jelentkezését várják 2022. január 17-ig. 

Ez a verseny nem csak a szakosztály diákjainak szól, hanem minden diákot megcéloz, függetlenül a szakosodásától. A pénzügyi vetélkedő nem igényel különösebb szakmai képzést, bármilyen osztályban tanuló középiskolás diákok jelentkezhetnek, az ismertető tananyag mindenki számára elérhető a www.penzmagnes.ro honlapon. A háromfordulós versenyen a diákoknak tesztkérdésekre kell válaszolniuk, majd esettanulmányokat kell megoldaniuk, idéntől a csapatversenyre helyezik a hangsúlyt, így négyfős csapatok jelentkezését várják.

Az első szint online zajlik, majd a legügyesebb versenyzők továbbjutnak a regionális döntőkbe, amelyeket öt különböző erdélyi városban szerveznek meg. Az öt regionális döntőt követően egy-egy csapat jut a szuperdöntőbe. A második és harmadik fordulóban legjobban teljesítő csapatok pénzjutalomban részesülnek: a második forduló fődíja 2.000 lej, a harmadik fordulóé 4.000 lej. A második és harmadik helyen végző csapatok is jutalmat kapnak. 

A csapatok jelentkezési határideje 2022. január 17., regisztrálni a https://www.penzmagnes.ro/regisztracio oldalon lehet.

A Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című verseny célja terjeszteni azt a pénzügyi kultúrát, ami hozzásegíti az egyéneket a helyes pénzügyi döntésekhez és a tudatos pénzügyi magatartáshoz. Ez magába foglalja többek között a célok kitűzését, a pénzszerzést, a megtakarítást, a befektetést, a lakásvásárlást. Ugyanakkor a tananyag arra is ösztönzi a versenyzőket, hogy a pénzügyi számításokat maguk végezzék el, és logikusan, érvekkel alátámasztva tudjanak dönteni. A versenyről bővebben a https://www.rmkt.ro/penzmagnes/ weboldalon lehet olvasni.