2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A CSM Ploiești elleni váratlan vereséget követően könnyed sikert aratott a Marosvásárhelyi CSU Medicina a szerényebb képességű ploiești-i csapat, a CSU ellen. A mérkőzésen sem Martinić, sem Șolopa nem lépett pályára.

A CSU Ploiești elleni győzelemmel zárta a kosárlabda 1. liga alapszakaszát a CSU Medicina. Ez volt az első meccs az idényben (és vélhetően az utolsó), amelyről sem a FRB csatornája, sem a szervező csapat nem sugárzott élő képet az interneten. Amit azonban a statisztikából azonnal észlelhettünk, hogy a két csapat nem volt azonos súlycsoportban. Noha a CSU Medicina nem használta a két legjobb emberét, a mindvégig kispadon maradó Martinićot és Șolopát (hogy az itthon maradt Steffről és Kilyénről ne is szóljunk), 44 pontot vert az ellenfélre. Most is voltak szerényebb periódusok, így a harmadik negyedben szinte hat percig nem tudtak betalálni George Trif fiataljai.

Végül is a találkozónak nem volt igazi tétje, a marosvásárhelyi csapat ott lehet az alapszakasz másodikjaként a hat csapattal rendezett döntő tornán, amelyet június 2-6. között rendeznek. Hajszálon múlt, hogy mégsem az első helyen végzett, hiszen a nap második meccsén a CSM Ploiești csupán két ponttal verte Kolozsvárt, és a vendégek az utolsó másodpercekben kétszer is kihagyták a győztes kosár megszerzésének lehetőségét. Amúgy az összesített pontkülönbség hatalmas marosvásárhelyi fölényt mutat (+210, a ploiești-iek +129-ével szemben), ami megerősíti, hogy az egymás elleni meccsen nem az ellenfél volt túlságosan erős, hanem a marosvásárhelyi csapat játszott saját szintje alatt. 

A döntő torna helyszínéről a szövetség utóbb dönt. Mivel az osztályozót törölték, az első két helyezett az ősztől az élvonalban szerepelhet. A résztvevő csapatok: CSM Ploiești, Marosvásárhelyi CSU Medicina, Bukaresti Rapid, Bukaresti Știința, Bukaresti Agronomia és Nagyszebeni CSU II. Utóbbinak nincs feljutási joga.


Jegyzőkönyv

Kosárlabda 1. liga: Marosvásárhelyi CSU Medicina – CSU Ploiești 77:33 (18-11, 28-12, 7-4, 24-6)

Blejoi, sportcsarnok, zárt kapus. Vezette: Alexandru Nicolae (Bukarest), Anamaria Vamoș (Bukarest), Răzvan Racoviță (Bukarest). Ellenőr: Cristian Vilcinschi (Bukarest).

CSU Medicina: Nistor 20 pont (4), Engi-Rosenfeld 16 (2), Györki 10 (2), Bölöni 7, Szilveszter 7, Mureșan 7, Oltean 4, Blaga 4 (1), Tălmăcean 2.

CSU Ploiești: Fotin 8 pont, Călin 6 (1), Iliescu 6 (1), Petrescu 5 (1), A. Dan 4, Blăgoi 2, Manole 2, Constantin, Neagu, Diaconescu, Lungu, Niță.


Eredményjelző

Kosárlabda 1. liga, az évad utolsó tornája:

* Bukarest: Nagyszebeni CSU II – Bukaresti Lumina Wolves 58:80, Bukaresti Liliecii – Bukaresti Știința 0:20 (meg nem jelenés).

* Blejoi (Ploiești): CSM Ploiești – Kolozsvári U 70:68, Marosvásárhelyi CSU Medicina – CSU Ploiești 77:33.