2020. április 5., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A legnehezebb kiszállásnak ígérkezett, de csak az első játszmában volt szoros a mérkőzés a Marosvásárhelyi CSM női röplabdacsapata számára a második helyen álló CSM Craiova ellen, idegenben.

A többhetes szünet után kissé nyikorogva indult be a Predrag Zucović vezette alakulat gépezete, az első játszmában a házigazdák többször is vezettek. A szett vége felé Craiova a legnagyobb arányban (16:13-ra) volt előnyben, aztán 21:20-ra is vezetett, a végére azonban a CSU megfordította a játszmát. Sokkal simább dolga volt a marosvásárhelyi csapatnak a második és harmadik játszmában, különösen a másodikban, amikor az ellenfél alig tudot hét pontocskát összeszedni, végül pedig a harmadik szettben Craiova 12 pontig jutott.

Az év első mérkőzése egyben az alapszakasz utolsó előtti találkozója is volt, és a marosvásárhelyi csapat, akárcsak tavaly, amikor még a CSM égisze alatt szerepelt, veretlenül vezeti az A2 osztály Nyugati csoportját, amelynek az utolsó fordulójában szombaton a Nagyváradi CSU érkezik a Pongrácz Antal csarnokba. Ezt követően a rájátszás, majd az A1 osztályba jutásért kiírt négyes torna következik, és – ha már eddig eljutott –, az alakulat a magasabb szintre jutást célozza. Nyilván abban bízva, hogy a nyáron sikerül megoldani a megfelelő támogatás kérdését.

Fotó: Nagy Tibor (archív)


Jegyzőkönyv

Női röplabda A2 osztály, Nyugati csoport, 9. forduló: SCM U Craiova – Marosvásárhelyi CSU Medicina 0:3 (23:25, 7:25, 12:25)

Craiova, Ion Constantinescu csarnok, 30 néző. Vezette: Florin Mărgescu (Piteşti), Ionuţ Ciuciu (Râmnicu Vâlcea).

CSU Medicina: Axinte, Fl. Murariu, Ioan, Dumitrescu, Veres, Ionescu (K. Murariu, Şumandea, Răileanu, Moldován, Gálfalvi). Liberó: Gârd.

CSM Craiova: Constantinescu, Brabete, Truţă, Mănuc, Zlotea, Marciu (Ţuţan, Rizan, Matei). Liberó: Chifu. 


Eredményjelző

A női röplabda A2 osztály Nyugati csoportjának 8. fordulójában a következő eredmények születtek: SCM U Craiova – Marosvásárhelyi CSU Medicina 0:3, Temesvári Politehnica – Tordai CS Volei 3:2, Nagyváradi CSU – Máramarosszigeti CSM 3:0.