2021. május 15., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Azok a hölgyek, akik nem óhajtanak egy bizonyos divatstílust utánozni, csak ízlésesen öltözködnének, anélkül, hogy sokat költsenek ruházatukra, tisztában vannak azzal, hogy nem a drágább ruhák jelentik a kifinomultabb hatást. Ebben segíthet a színek, az anyagok és más elemek sikeres összhatása, és mindenekelőtt az ékszerek. 

Lehetnek kicsik vagy nagyok, jellegük határozza meg, hogy a nap melyik szakában, hol, milyen eseményen illenek az öltözetünkhöz, miközben megjelenésünknek sajátos jelleget kölcsönöznek.

Bár az idei divat a nem nemesfémből készült halmozott bizsut helyezi előtérbe, A KICSI, DISZKRÉT, EGYSZERŰ ÉKSZEREK sajátos varázsa továbbra is megmarad. Ezek nem szembeötlőek, mégis egyedivé teszik a mindennapi ruházatot. A KLASSZIKUS ÉKSZEREK ugyanis soha nem válnak divatjamúlttá.

Egy finoman megmunkált karkötő bármilyen öltözékhez viselhető, ahogy egy pár apró fülbevaló, vagy egy-két eredeti formájú, egyszerű gyűrű is. A ruha kivágásában jól mutat egy vékony lánc diszkrét medállal, ha viselője szereti a nyakéket.

Ha nemesfémekkel vannak bevonva (arany, ezüst), nemcsak kiegészítik az öltözetet, hanem látszatra értékesebbé is teszik, bár az eredetinél olcsóbban hozzáférhetőek.

A klasszikus formák modern változatai, mint például a vintázs hatású régi ékszerek, titokzatosságot kölcsönöznek megjelenésünknek. Ajánlatos egyszerre csak kétféle fémből készült két ékszert, például fülbevalót és karkötőt vagy gyűrűt és vékony láncot viselni. 

Az is fontos az ékszerek megválasztásánál, hogy viselésükkel mit akarunk hangsúlyozni.

Ha például szép a dekoltázsunk, és szeretünk kivágott nyakú ruhát vagy blúzt felvenni, egy diszkrét nyaklánc finom eleganciát kölcsönöz az egyszerű ruhadarabnak is.

Ha az ajkakat és az állkapocs vonalát akarjuk előtérbe helyezni, kössünk lófarkot, és viseljünk egy pár maxi (nagyobb méretű) fülbevalót. Mint mondják, a kezünk a névjegyünk, viszont ez nem azt jelenti, hogy csak a gyémántgyűrűk vonják magukra a figyelmet. Egy érdekes formájú gyűrű, féldrágakővel, elegánsan kiegészítheti hosszú ujjú blúzunkat.

Fontos szempont az ékszer kiválasztásánál, hogy figyeljünk a legapróbb részletekre is, mint például arra, hogy a karkötő, gyűrű nagysága legyen megfelelő, esetleg állítható. Fiatal lányoknál a kis felirattal személyre szabott lánc, karkötő sajátságos benyomást kelt.

Például egy gyűrű vagy medál viselheti tulajdonosa nevét vagy annak kezdőbetűjét.

Tehát nem ruházatunk és ékszereink értéke, hanem azok megfelelő társítása tükrözi és változtatja meg stílusunkat. Figyeljünk minden részletre, és viseljünk az egyéniségünknek megfelelő ékszereket, bárhová megyünk.