2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2019 októberében második alkalommal indítja a Kiváló Tanár Programot, amely a BBTE másodéves, pedagógia modult is végző hallgatóinak szól.

A program célja az egyetemi hallgatók motiválása a tanári pálya választására, és lehetőség biztosítása gyakorlati tapasztalat szerzésére. A BBTE fontosnak tartja felhívni diákjainak figyelmét arra, hogy az oktatói munka vonzó is lehet, valamint az intézmény kötelességének érzi, hogy felkészült, lelkes és elkötelezett oktatói generációt neveljen ki.

A résztvevők egy tanéven keresztül heti 4 órát egy iskolában töltenek mentortanár mellett (órákat hallgatnak, kiértékelnek, segítenek a tanárnak az órák előkészítésében, bekapcsolódnak a tanórákba). Ezenkívül havonta egyszer tréningen/műhelymunkán vehetnek részt, ahol egyrészt megoszthatják társaikkal tapasztalataikat, másrészt olyan technikákat, módszereket tanulhatnak, olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyekre az egyetemi tanterv nem tér ki.

A program fontos része a közösségépítés, ennek érdekében októberben csapatépítő hétvégével kezdődik a képzés. A képzéssorozat minden egyes eleme ingyenes.

A jelentkezési űrlap (http://bit.do/eUCoU) és a feltöltött motivációs levél alapján június folyamán személyes interjúra is sor kerül. Jelentkezési határidő: 2019. június 21. 

Az egyetem Facebook-oldalán megtekinthető a program promófilmje: https://www.facebook.com/bbtekolozsvar/videos/441507320015311/