2019. november 13., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

EgészÉlet szigete

A marosvásárhelyi Kultúrpalota II. emeletén, a jobb szárnyban megnyílt az EgészÉlet szigete című vándorkiállítás. A Palota dekorációjának kialakításában fontos szerepet vállalt képzőművész, Nagy Sándor 150. születési évfordulója előtt tisztelgő tárlat szeptember elsejéig látogatható.


A Modern Magyar Művészeti Galéria kiállítása

Körösfői Kriesch Aladár, Nagy Oszkár, Gáll Ferenc és más erdélyi vagy Erdélyben alkotó művészektől származó festményekkel bővült a marosvásárhelyi Kultúrpalota bal szárnyában működő Modern Magyar Művészeti Galéria. A Kultúrpalota felújítási munkálatai miatt a galéria nagy része ugyan zárva tart, az említett kiállítás azonban, amely a harmadik emeleti folyosón kialakított képcsarnokban kapott helyet, nyár végéig látogatható.


BrExLibris – angol nyelvű könyvek a Tékában

Továbbra is látogatható a Teleki-Bolyai Könyvtár idei tavaszi kiállítása. A BrExLibris. Válogatás angol könyveinkből című tárlat célja reprezentatív képet nyújtani a Teleki Sámuel tékájában és a Református Kollégiumban fellelhető angol könyvekről és szerzőkről. Ugyanakkor kiállítottak néhány olyan ritkaságot is, mint például Newton Principiájának első kiadása (1687), a Londonban megjelent kilencnyelvű Biblia Sacra Polyglotta (1657), vagy egy 17. századi erdélyi professzor, Kaposi Sámuel Angliát bemutató kollégiumi jegyzetei, amelyek révén a könyvtár méltán tarthat igényt nemcsak a nemzetközi könyvtörténeti kutatások, de a nagyközönség érdeklődésére is. A belépés ingyenes. A téka vasárnap és hétfőn zárva van.