2019. szeptember 17., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kiállítás a várban

A sziklától a kőbaltáig. Az erdőtől a sivatagig. Az ember hatása a klímaváltozásra az őskorban címmel június 7-én, pénteken 17 órakor kiállítás nyílik a marosvásárhelyi várban, a régészeti és történeti múzeumban. 


Művészetisek tárlata a Bernády Házban

Tavaly indított kezdeményezés folytatódik június 7-én, pénteken 16 órakor a marosvásárhelyi Bernády Ház emeleti galériájában. A Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány évente sorra kerülő csoportos tárlattal biztosít lehetőséget a Művészeti Líceum tehetséges tanulóinak nyilvános bemutatkozására. Az idei kiállításon a magyar tagozat XI. osztályosai, Kolumbán Kántor Zita (festészet), Nagy Annamária (komputergrafika) és Gyarmathy János (szobrászat) tanítványai mutatják be legsikerültebb munkáikat  


BrExLibris – angol nyelvű könyvek a Tékában

Megnyílt a Teleki-Bolyai Könyvtár idei tavaszi kiállítása. A BrExLibris. Válogatás angol könyveinkből című tárlat célja reprezentatív képet nyújtani a Teleki Sámuel tékájában és a Református Kollégiumban fellelhető angol könyvekről és szerzőkről. Ugyanakkor kiállítottak néhány olyan ritkaságot is, mint például Newton Principiájának első kiadása (1687), a Londonban megjelent kilencnyelvű Biblia Sacra Polyglotta (1657), vagy egy 17. századi erdélyi professzor, Kaposi Sámuel Angliát bemutató kollégiumi jegyzetei, amelyek révén a könyvtár méltán tarthat igényt nemcsak a nemzetközi könyvtörténeti kutatások, de a nagyközönség érdeklődésére is. A belépés ingyenes.