2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Megszerezte a lehetséges hat pontot a Marosvásárhelyi Arena női kézilabda-együttes a női kézilabda A osztály B csoportjának első két fordulójában. Míg azonban az első körben az ellenfél meg nem jelenése miatt illette az alakulatot a sikerért járó pontszám, a másodikban már a pályán gyűjtötték be a három pontot.

A bajnokság múlt vasárnap rajtolt, és marosvásárhelyi csapat két év szünet után állt ismét rajthoz a pontvadászatban. Az első fordulóban a nagybányai ifjúsági olimpiai felkészítő központ, román betűnévvel a CNOPJ kellett volna a Sportlíceum termébe látogasson, azonban az ellenfél előre bejelentette, hogy nem tesz eleget a kötelezettségének, így a sportági szövetség játékvezetőket sem küldött a találkozóra. A győzelmet és a három pontot Liana Costea együttese ezzel együtt megkapta, de az első hazai találkozóra így továbbra is várnia kell annak, aki kézilabdát szeretne élőben látni Marosvásárhelyen (akkor a feljutás egyik legnagyobb esélyesének számító Kolozsvári U lesz az Arena vendége).

A megyeszékhelyi együttes a múlt hét végén a slatinai Amy otthonában vendégszerepelt, és háromgólos  sikert aratott. A mérkőzésen szinte mindvégig az Arena a vezetett. Az első gólt Țifui szerezte, kétgólos előnyt Virag góljával szerzett (3-5). Sârb találata után, amely háromra növelte a találati különbséget (4-7), az első félidő végén rövid megingás következett, Slatina pedig egy gólra csökkentette a hátrányt, sőt a második félidő elején 13-13-ra egyenlített, és a vezetést is átvette. 17-16 után azonban három Arena-gól következett zsinórban, és innen már végig a marosvásárhelyi csapat volt előnyben, bár hét perccel a lefújás előtt 25-re és 26-ra még sikerült egyenlíteniük a házigazdáknak.

Ezzel a sikerrel az Arena feljött az A osztály második csoportjának második helyére, ami szépen mutat, de az erőviszonyok ismeretében csalóka, hiszen a csapat legfeljebb a középmezőnyre pályázhat, amúgy pedig nincs feljutási joga.

Tegyük hozzá, hogy alaposan felforgathatja a csoportot a nagybányai olimpiai központ helyzete, amely – miután nem jelent meg Marosvásárhelyen –, a 2. fordulóból is kénytelen volt elhalasztani a mérkőzését. A Román Olimpiai és Sportbizottság ugyanis, amelynek az alárendeltségében működik, arról döntött, hogy a csapat iratkozzon be a bajnokságba, az ehhez szükséges pénzt azonban a mai napig nem utalták át a központ számlájára. Az is kérdéses, hogy megoldódik-e a helyzet, még mielőtt az alakulatot eltávolítanák a mezőnyből.


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A-osztály, B-csoport, 2. forduló: Amy Slatina – Marosvásárhelyi Arena 28-31 (12-13)

Slatina, sportlíceum terme. Vezette: Bogdan Ciobea (Pitești), Bogdan Dordea (Nagyszeben).

Amy: Marinescu, Cîrciumaru, Ionică – Iosim 7 gól, Lecu 6, Săceanu 4, Militaru 4, Rădulică 4, Preduț 2, Scarlat 1, Bîscoveanu, Bora, Joia.

Arena: Both, Jitaru – Sârb 12, Țifui 8, Moldován 5, Gál 3, Virag 2, Popeanu 1, Opriș, Szász, Roșca, Mureșan.


Eredményjelző

Női kézilabda A osztály, B csoport, 1. forduló: Tordai Liviu Rebreanu – Amy Slatina 32-23, Resicabányai CSU – CNE Rm. Vâlcea 30-30, Nagyváradi CSU – Zsilvásárhelyi CSM 26-36, Temesvári Universitatea – Nagyváradi Tonic 38-27, Besztercei Gloria II – Székelyudvarhelyi Hargita KK 42-17, Marosvásárhelyi Arena – Nagybányai CNOPJ 10-0 (meg nem jelenés); 2. forduló: Kolozsvári U – Tordai Liviu Rebreanu 40-28, Amy Slatina – Marosvásárhelyi Arena 28-31, Székelyudvarhelyi Hargita KK – Resicabányai CSU 23-29, CNE Rm. Vâlcea – Nagyváradi CSU 19-19, Nagyváradi Tonic – Besztercei Gloria II 19-42. A Zsilvásárhelyi CSM állt.


A marosvásárhelyi csapat kerete

A következő játékosokkal vágnak neki a 2021–2022-es idénynek: Oana Sîrb, Both Edina-Melánia, Olivia-Diana Opriș, Szász Boglárka, Moldován Anita-Györgyi, Alexandra Țifui, Dumitrița Jitaru, Mădălina-Florina Roșca, Ștefania Virag, Ioana-Florina Mureșan, Paula Popeanu, Gál Anna.