2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-0-ra kikapott a svéd Malmö csapatától a labdarúgó-Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, így búcsúzott a sorozattól.

A mérkőzés elején a Malmö sokkal többet birtokolta a labdát, mint a Honvéd, amelynek a labda kihozatalával is gondjai akadtak az állandó svéd letámadás miatt. A vendégek rengeteg beíveléssel próbálkoztak, ezeket rendszerint hatástalanították a kispesti védők. A Honvéd szlovák kapusának először a 34. percben kellett védenie, miközben a kollégájának már több dolga is akadt. A szünet előtt a Malmö egy lesgóllal szerzett vezetést.

A folytatásra agresszívabb lett a Honvéd játéka, kiegyen- lítetté vált a labdabirtoklás is, de veszélyesebb nem lett a kispesti együttes, amelynek nagyon nem feküdt a svédek fizikális futballja. A játékrész első komolyabb hazai próbálkozására így a 75. percig kellett várni, akkor Ugrai tekert a bal sarok mellé. A hajrában is vezetett néhány ígéretes akciót a Honvéd, azonban a kulcspasszokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült egyenlítenie, sőt, a svédek egy gyors ellentámadás végén eldöntötték a továbbjutást.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó-Európa-liga, selejtező, 2. forduló: Budapest Honvéd – Malmö (svéd) 0-2 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, vezette: Anasztasziosz Papapetru (görög).

Gólszerzők: Toivonen (43.), Traustason (86.).

Sárga lap: Mezgrani (35.), Baráth (57.), Ugrai (68.), Traore (71.), illetve Nielsen (39.), Berget (59.), Nalic (79.).

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Baráth, Aliji – Zsótér (46. Szendrei), Bocskay (84. Kesztyűs), Hidi, Gazdag – Ugrai, Balogh (69. Traore).

Malmö: Johansson – Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen – Berget, Lewicki (90+3. Adrian), Rakip, Knudsen – Sarr (67. Nalic), Toivonen, Rieks (79. Traustason).

A malmői Sören Rieks (b) és a kispesti Gazdag Dániel 

Fotó: MTI/Illyés Tibor