2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mindössze két perc leforgása alatt szerezte meg

a győzelmet a Székelyudvarhelyi FC a Marosvásárhelyi MSE elleni 3. ligás bajnoki mérkőzésen, az V. csoport 28. fordulójában. Az idő többi részében jól állta a sarat (a szó szoros értelmében, hiszen az egész napos eső miatt mély talajú, csúszós volt a pálya) a fiatal marosvásárhelyi csapat, amely gyakorlatilag a keretének a felét kénytelen volt nélkülözni sérülések és eltiltások miatt, és egy adott pillanatban hat 21 évnél fiatalabb labdarúgóval játszott.

A találkozó a székelyudvarhelyiek számára volt fontosabb, hiszen nekik a kiesés elkerülése még reális cél, ellentétben az MSE-vel, amely már biztosan a vonal alatt végez. Utóbbi ráadásul igen tartalékosan állt ki, amint említettük, Hasirov életében először játszott középhátvéd poszton, a középpályáról pedig egy meccs után ismét eltűnt az újra lesérült Zbârcea, hogy Ungur Désen eltörött orráról ne is beszéljünk. A csapatkapitány vastag kötéssel az arcán a lelátón foglalt helyet. Nem csoda tehát, hogy Udvarhely volt a kezdeményezőbb, a motiváltabb, de az MSE nem adta könnyen, bár a középpályán egyértelműen elvesztette a csatát.

Az első helyzetet a vendégek a 10. percben hagyták ki, amikor a kijövő Molnár elveszítette a labdát a tizenhatosa előterében, Bálint fordulásból pedig az üres kapu mellé küldte. Az MSE kapusa azonban egy perccel később javított, amikor Logon tört be a bal oldalon, de a hosszú sarokba szánt lövése elakadt Molnáron. Az MSE részéről Dudás próbálkozott egy szabadrúgással, míg a másik oldalon Dinu szabadrúgása ment kevéssel mellé. A legjobb marosvásárhelyi akciót az első félidőben a középhátvédként is jól teljesítő Aldea vezette, aki a 44. percben végigvitt a pályán egy elcsípett labdát egész a tizenhatos jobb sarkáig, beadását azonban Velichea elől szögletre mentették.

A második félidőben az MSE-nek lett volna először lehetősége a gólszerzésre. Somogyi csak nehezen ütött ki egy labdát, amely a 16 méterre található Dudás elé pattant, és utóbbi, bár lett volna ideje levenni és közelebb vinni, kapáslövéssel próbálkozott, ám nem találta el jól a labdát.

Aztán kétpercnyi rövidzárlat eldöntötte a meccset. Az 54. percben Jankó ugrott ki a két középhátvéd között, akik elvétették a labdát, az udvarhelyi csatár pedig átemelte a kimozduló Molnáron. Középkezdés után pedig ugyanez a Jankó bal oldalon kapta, gyorsasággal megelőzte Balázst, aki elvétette a becsúszást, így könnyen adhatta az ötösre berobbanó Logon elé, utóbbi pedig nem hibázott. A 64. percben Aldea beavatkozása akadályozott meg egy harmadik udvarhelyi gólt, míg a 68. percben Crişan fejese szállt el a felső sarok mellett. A zárópercekben kétszer is szépíthetett volna az MSE, előbb Erdős-Balizs perdítésénél volt résen Somogyi, majd Ruja éles szögből a hosszú sarok mellé küldte a lasztit. A meccs azonban két hatalmas Molnár-védéssel zárult, a 90+3. percben sem Crişannak, sem Logonnak nem sikerült bevennie a marosvásárhelyi kaput.

A Marosvásárhelyi MSE a bajnokság utolsó előtti fordulójában, pénteken Radnótra látogat.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 28. forduló: Marosvásárhelyi MSE – Székelyudvarhelyi FC 0-2 (0-0)

Nyárádszeredai pálya, 150 néző. Vezette: Mihail Sebastian Lăstun (Rm. Vâlcea) – Adrian Păunescu (Târgovişte), Maria Mădălina Mihai (Ştefăneşti). Ellenőrök: Filon Mărginean (Gyulafehérvár, Alba Iulia), Petrişor Chiriţescu (Brassó).

Gólszerzők: Jankó (54.), Logon (55.).

Sárga lap: Velichea (60.), Aldea (90.), illetve Györgydeák (66.).

MSE: Molnár – Balázs Szabolcs (68. Dogaru), Hasirov, Aldea, Ruja, Török Dávid, Moldován, Dudás (75. Erdős-Balizs), Velichea, Balla (77. Szász), Deteşan (59. Tóásó). Székelyudvarhelyi FC: Somogyi – Marucza (88. Trăistar), Mintaş (38. Jankó), Stăncuţu, Locotuş, Crişan, Popescu, Bálint, Györgydeák, Dinu (82. Tankó), Logon.


Eredményjelző

A labdarúgó 3. liga V. csoportja 28. fordulójában a következő eredmények születtek: Csíkszeredai FK – Nagybányai Minaur 0-1, Besztercei Gloria – Dési Unirea 3-1, Marosvásárhelyi MSE – Székelyudvarhelyi FC 0-2, Tordai Sticla Arieşul – Radnóti SK 4-4, Kolozsvári Sănătatea – Kolozsvári CFR II 3-2, Szászrégeni Avântul – Lénárdfalvi Comunal 1-0, Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Medgyesi Gaz Metan II 3-0 (a mérkőzés az 5. percben félbeszakadt, mert a vendégek létszáma a minimális hét fő alá csökkent), Tasnádi Unirea – Szászhermányi AFC 1-2. Az előző fordulóból: Medgyesi Gaz Metan II – Tasnádi Unirea 0-3.