2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Forgalomkorlátozás a Dózsa György utcában

Két évig forgalomkorlátozás lesz Marosvásárhely legforgalmasabb övezetében, a Dózsa György utca egykori gyárnegyedben levő szakaszán, ugyanis az E.ON gázvállalat – a marosvásárhelyi Delgaz Grid cég – kicserélteti az utca alatt húzódó fővezetéket. 


Fotók: Nagy TiborA város fenti övezetében, az E60-as út vegyi kombinát felé vezető szakaszán, a Dózsa György utca teljes hosszában a fővezetékcsere, ezt követően pedig az aszfaltburkolat helyreállítása miatt egy (másfél) sávon lehet közlekedni. Ez alaposan megbolygatja a forgalmat ott, ahol naponta mintegy 10.000 jármű is elhalad, így ajánlott az erre tartó gépkocsivezetőknek más útvonalat választani. Aki a város másik felébe, a Tudor negyedbe menne, a Dózsa György község – Ákosfalva felé vezető nyárádmenti utat választhatja. Egyik változat szerint Folyfalva – Hagymásbodon irányából ki lehet kerülni a forgalmi dugót, illetve Marosvásárhelyen a Bodoni utcából a Segesvári út irányába vagy a Kövesdombon át könnyebben megközelíthetők a város déli negyedei. Egy másik variáns szerint a Szabadság utcán (a régi repülőtér felé) ki lehet kerülni a Dózsa György utca jelentős szakaszát. 

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a városháza engedélyt adott a munkálatot végző cégnek az útburkolat felbontására. A gázvállalat mindkét irányban 13 kilométeren cseréli ki a fővezetéket, amelyen több mint 50 éve látták el gázzal az egykori vállalatokat és a lakosságot, továbbá 240 csatlakozást is kicserélnek. A munka 24 hónapig tart a Dózsa György utca mindkét oldalán. A vezetékcsere után az útburkolatot az eredeti állapotában kell visszaállítani. A hivatal közleménye szerint a munkálat nagy részét szakaszosan, 50-100 méteres munkaterületen, éjszaka végzik, de az elkerített részek és a feltört út miatt napközben is forgalomkorlátozásra kell számítani, ezt közúti táblákkal jelzik. A hivatal arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy vezessenek óvatosan, türelmesen, és kövessék az irányjelző táblák útmutatását.