2020. július 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Fennállásának a 20. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartottak a Continental Hotels szállodalánc elmúlt két évtized során elért eredményeiről.


Fennállásának a 20. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartottak a Continental Hotels szállodalánc elmúlt két évtized során elért eredményeiről.

Radu Enache vezérigazgató visszatekintőjében elmondta, 1991-ben hozták létre a Continental Hotels szállodaláncot, amelynek a marosvásárhelyi Kossuth utcai szálló is része, és már kezdetben az üzleti turizmusra fókuszáltak, 3-4 csillagos szintnek megfelelő ellátást biztosítottak vendégeiknek. Akkor öt szállóval és 490 szobával indultak, majd az évek során terjeszkedett a vállalkozás, jelenleg Bukarestben, Konstancán, Szebenben, Aradon, Nagyváradon, Marosvásárhelyen, Suceaván, Turnu-Severinen és a Vaskapuknál üzemeltetnek összesen 14, két-, három-, négycsillagos szállodákat, a fővárosban pedig egy ötcsillagos vendéglátó egységgel is büszkélkedhetnek. Ma országszerte több mint 1860 szobát biztosítanak a hozzájuk forduló vendégeknek. Mindemellett 13 vendéglőt, 19 kávézót és bárt, 54 konferenciatermet és 4 SPA-egységet is magáénak tudhat a szállodalánc.

A konkurencia túl alacsony árakkal dolgozik

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy miközben Marosvásárhely főterén, valamint a város szélén az utóbbi időben egyre több szálló nyitotta meg a kapuit, helyt tud-e állni a Continental a piacon, Radu Enache elmondta, megvan a tanulmány a vásárhelyi szálloda korszerűsítésére, ám a jelenlegi körülmények között nagyon rizikós 7-8 millió eurós befektetést eszközölni. A vezérigazgató hangsúlyozta, értetlenül áll az előtt, hogy más szállodák mennyire nem reális (túl alacsony) árakkal dolgoznak.

– A szobák kihasználtságával elégedett vagyok, de ahhoz, hogy ezt a szintet megtartsuk, tavaly 20 százalékkal kellett csökkentenünk az árainkat. Kérdezem én, ha valamelyest fellendül a kereslet, hogyan tudják majd a régi szintre emelni áraikat, anélkül, hogy valami többletet nyújtsanak a vendégeknek – fejtette ki véleményét a 22 millió eurós üzleti forgalommal számoló szállodalánc vezetője.

A marosvásárhelyi Continental Szálló évi kihasználtsága 50 százalék körüli.