2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Viszonylag szoros mérkőzést játszott az Arena női kézilabda-csapata az A osztály 24. fordulójában a Râmnicu Vâlceán működő kiválósági központ alakulata ellen, noha a CNE az egész országból gyűjtheti össze a fiatal tehetségeket, míg az Arena helyi ifikre alapoz. Ráadásul a marosvásárhelyi együttes ismét létszámhiányosan lépett pályára, csupán egyetlen mezőnyjátékos tartalékkal, továbbá az egyik leggólerősebb játékos, a ellentámadásokon remeklő szélső, Gál Anna sérülés miatt nem léphetett pályára.

A találkozót a vendégek négy góllal nyerték, a különbséget az első félidőben, mi több, gyakorlatilag az első 15 percben alakították ki. Innen kezdve a marosvásárhelyiek folyamatosan megpróbáltak kapaszkodni, de nem tudtak olyan közel kerülni az ellenfélhez, hogy annak a győzelmét veszélyeztessék.

Ez volt az Arena utolsó mérkőzése hazai pályán az idényben, még egy találkozója van Székelyudvarhelyen, amelyet május 25-ére időzített a szövetség, míg az utolsó fordulóban áll. Ezt követően lehet majd levonni a következtetéseket, hogy milyen haszonnal járt, és mire lehet építkezni a következő idényre, hiszen a játékosok közül többen kinőnek az ifjúsági korból.

Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, B csoport, 24. forduló: Marosvásárhelyi Arena – CNE Rm. Vâlcea 34-38 (18-22)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok. Vezette: Dacian Chiriac (Beszterce), Daniel Vlasa (Beszterce).

Arena: Szasz, Both – Sîrb 12 gól, Moldovan 7, Țifui 4, Mureșan 4, Dina 3, Opriș 2, Roșca 2.

CNE Rm. Vâlcea: Andrei, Szőlősi – Bodijar 8, Raicea 8, Vintilă 7, Blejușcă 3, Mușat 3, Bălan 3, Enache 3, Oprea 2, Stroie 1, Avram, Știr, Pește.

Eredményjelző

Női kézilabda A osztály, B csoport, 24. forduló: Marosvásárhelyi Arena – CNE Rm. Vâlcea 34-38, Temesvári Universitatea – Zsilvásárhelyi CSM 20-28, Beszterce-naszódi Gloria 2018 II – Nagyváradi CSU 21-27.