2020. szeptember 21., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Új lehetőség az egyik ,,legmenőbb” szakma egyetemi szintű elsajátítására!

A marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem 2020-ban, először az egyetem története során, az idén magyar nyelvű informatikai képzést indít. Az őszi felvételire – amelyet szeptember 4. és 8. között tartanak – még 15 államilag finszírozott és 10 költségtérítéses hely maradt. 

Szeretettel várják azokat a leendő hallgatókat, akik a neves egyetem magyar nyelvű informatikaképzésében vennének részt. A képzést 17 magyar anyanyelvű oktató  tartja, az előadások és a laborgyakorlatok egyaránt magyar nyelven zajlanak. A diákok különböző ösztöndíjakban részesülhetnek, az egyetem saját bentlakással is rendelkezik.

Az INFORMATIKA tanulmányi program az egyetem Műszaki Karán valósul meg (ez korábban a Petru Maior egyetem része volt). A 3 éves alapképzés licencvizsgával zárul, amely után a hallgatók megszerzik az informatikusi oklevelet. A képzés mesteri programokon keresztül folytatható, korszerű témákban, mint például a mesterséges intelligencia.

Az egyetem honlapján is megtalálható tájékoztatás szerint a hallgatók tanulmányaik alatt olyan képességeket sajátíthatnak el, mint például:

1. Magas szintű nyelveken való programozás

2. Számítógépes alkalmazások fejlesztése és karbantartása

3. Számítógépes eszközök használata interdiszciplináris kontextusban

4. A mesterséges intelligencia fogalmainak és technikáinak használata valós problémák megoldására

5. Adatbázis-tervezés és -kezelés

6. Számítógépes hálózatok tervezése és kezelése

7. A számítástechnika és a formális modellek elméleti alapjainak felhasználása.

A beiratkozás a felvételire kizárólag online történik. A felvételi kritérium egyedül az érettségi vizsga átlaga, külön felvételi vizsga nincs. További információ az egyetem honlapján érhető el. (közlemény)